Hesabım
    Peter Jackson'ın Hobbit'ini İzledik, Peki Ya Ruslar'ınkini?

    Hobbit: Beklenmedik Yolculuk filminden memnun kalmadınız mı? Bir de Ruslar'ın çektiği versiyonu izleyin...

    Peter Jackson'ın yeni üçlemesi Hobbit'in ilk bölümü Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (The Hobbit: An Unexpected Journey) filmini seyretmiş ve gördükleriniz karşısında çıkan işten memnun kalmamış olabilirsiniz. Gerek filmin uzunluğu, gerek baş döndüren 3D teknolojisi, gerekse ülkemizde mevcut olmayan saniyede 48 kare projeksiyon gösterimi filmin en fazla eleştirilen noktalarından başında geliyordu. Fakat yazar J.R.R. Tolkien'in edebi dünyası sadece Jackson'a değil, yıllar önce Ruslar'a da ilham vermiş ve Rus Hobbit'in doğmasına neden olmuştu. Bu versiyondan memnun olmayanlar, yeni ortaya çıkan bu filmle birlikte bu düşüncelerini tekrar gözden geçirebilirler.

    1985 yılında Leningrad TV kanalında yayınlanan uyarlamadan alınan aşağıdaki kesit, Sovyet dönemi Rusya'sında Hobbit'e olan bakış açısını ilginç bir biçimde gösteriyor. Kendisini Tolkien olarak tanıtan Zinovy Gerdt'le açılan filmde daha sonra Mikhail Danilov'un oynadığı Bilbo'yu, Anatoly Ravikovich'un canlandırdığı Thorin'i, Ivan Krasko'nun oynadığı Gandalf'ı ve Igor Dmitriev'in Gollum performanslarını izliyoruz. Gollum’un Andy Serks'in son teknoloji performansından çok uzak olduğunu eklemek gereksiz herhalde.

    Bu sahneyi izledikten sonra Hobbit: Beklenmedik Yolculuk filmine dair eleştirilerinizde olumlu yönde bir değişim yaşanır mı bilmiyoruz ama Peter Jackson'ın 3 filme ve 9 saate çıkardığı kitabın Ruslar'ın elinde 1 saatten biraz fazla süren bir maceraya dönüşmesine şapka çıkarmamak elde değil. Fakat yine de Peter Jackson'ın versiyonunu tercih ettiğimizi ekleyelim...

    İşte Ruslar'ın Hobbit'i:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top