Hesabım
    Pembe Hayat KuirFest 2. Kez Geliyor!

    Festival bu yıl 17-24 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenecek...

    Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 17-24 Ocak 2013 tarihleri arasında 2. kez düzenlenecek olan KuirFest, bol ödüllü LGBT temalı filmleri, drag şovlarla süslü partileri ve kuir teoriyi tartıştıracak etkinlikleriyle gelmeye hazırlanıyor.

    Ankara'da Kızılay Büyülü Fener Sineması ve Goethe Enstitüsü’nde yapılacak gösterimlerde bilet fiyatları öğrenci 7 TL, tam 10 TL. Biletleri 10 Ocak’tan itibaren Büyülü Fener Sineması gişelerinden temin edebilirsiniz.

    Sundance’ten Berlin’e, dünyanın önemli festivallerinin programlarında yer alan LGBT temalı filmleri bir araya getiren festivalde seyirci karşısına çıkacak olan filmler arasında 31 yıldır birlikte yaşayan ve zamanla yaşlılığın getirdiği sorunlarla tanışan lezbiyen çift Stella ve Dot’un hikâyesini anlatan Sağanak (Cloudburst); Berlin’de Teddy Ödülü’nü kazanan Işık Açık Kalsın (Keep the Lights On, 2012); Alman yönetmen Axel Ranisch’in ilk uzun filmi Ağır Ablalar (Heavy Girls, 2012); Filistin sorunu ve lezbiyen aşkın iç içe geçtiği psikolojik bir öykü alatan Ruj İzi (Lipstikka, 2011); Endonezya’da çekilen ilk trans temalı film olma özelliğini taşıyan Güzel Babam (Lovely Man, 2011); ergen cinselliğini masaya yatıran Asi ve Genç (Young & Wild, 2012); dünyaya düşen bir uzaylı kadınla utangaç Jane arasındaki aşkı anlatan Uzaylı Lezbiyen Ruh Eşini Arıyor (Codependent Lesbian Space Alien Seeks Same, 2011) gibi filmler bulunuyor.

    Seçkide belgesellere de yer veren KuirFest'de İsveç Akademisi Ödülleri’nde en iyi belgesel film seçilen Pişman Olanlar (Regretters, 2010) 60’lı yıllarda cinsiyet değiştirme operasyonu geçiren ve bundan pişmanlık duyan Orlando Fagin ve Mikael Johansson’ın hikâyesini anlatıyor. Jeffrey Schwarz’ın yönettiği, yılın en çok konuşulan belgesellerinden biri olan Vito (2011) ise, Hollywood’un ipliğini pazara çıkaran meşhur Sakıncalı Film Dolabı’nın (The Celluloid Closet) yazarı Vito Russo’nun hayatını konu alıyor. Bir diğer öne çıkan belgesel film ise, Amerika’da siyah feminist hareketin önemli figürlerinden biri olan lezbiyen şair ve yazar Audrey Lorde’ye ait. Dagmar Schultz’un yönettiği, Lorde’nin Berlin’e konuk profesör olarak gittiği yılları konu alan Audre Lorde: Berlin Yılları, 1984 – 1992 (Audre Lorde: The Berlin Years 1984 to 1992, 2012).

    Festivalin en dikkat çekici filmlerinden bir diğer ise ünlü sanatçı Marina Abramoviç’in kırk yılı aşan sanatına tanıklık eden bol ödüllü belgesel Marina Abramoviç: Sanatçı Aramızda (Marina Abramovic: The Artist Is Present, 2011). Festivale ülkemizden konuk olacak belgeseller arasında Zeynep Oral’ın Adana Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Belgesel” seçilen filmi Ben, Sen, O… (2012) ve  Veysel Akşahin’in yönettiği Hala (2012) bulunuyor.

    Festival kapsamında ayrıca 18 Ocak Cuma günü Pişman Olanlar’ın gösterimi ardından yapılacak ve cinsiyet değiştirme operasyonlarını tartışmaya açacak “Cinsiyet Değiştirme Operasyonları” söyleşisi düzenlenecek. Bunun yanı sıra  “Bülent Ersoy’un Kanunla İmtihanı” ve Pakistan’da LGBTT grupların durumunu anlatan paneller düzenlenecek.

    Ayrıntılı bilgi için:

    festival.pembehayat.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top