Hesabım
    !f İstanbul 2013'ü Leos Carax Açacak!

    !f Bağımsız Filmler Festivali'nin bu yılki konukları arasında son filmi Holy Motors ile festivale gelen Leos Carax da bulunuyor...

    Senenin merakla beklenen film festivallerinden !f Bağımsız Filmler Festivali'ne artık sayılı günler kaldı. Film seçkisinin yanı sıra konukları ve atölye programlarıyla sinemaseverleri heyecanlandıran festivalin ilk sürpriz konuğu uzun bir aradan sonra karşımıza Holy Motors ile çıkan auter sinemacı Leos Carax olacak. Ayrıca Reha Erdem'in bu sene Berlin Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak son filmi Jin de yine festival programında.

    12 yaşında da genç, yenilikçi, bağımsız ve ses getiren filmleri sinemaseverlere taşımaya devam eden festival açılışını bu yıl Leos Carax ve Holy Motors ile yapıyor. Boy Meets Girl ile sinema dünyasına adım atan, daha sonra Kötü Kan (Mauvais sang), Köprüüstü Aşıkları (Les Amants du Pont-Neuf) gibi başyapıtlar çeken ve sinemaya küstüğü sanılan yönetmenin 13 yıl aradan sonra tekrar beyazperdeyi şenlendirdiği son filmi Holy Motors, duygudan duyguya atlayarak büyülü ve esrarengiz bir deneyim vaat ediyor. Filmin ülkemizdeki ilk gösterimi yönetmenin katılımıyla gerçekleşecek.

    Festivalin konukları arasındaki bir diğer isim Berlinale Alfred Bauer ve FIPRESCI ödüllü, siyah-beyaz muhteşem Tabu'nun yönetmeni Miguel Gomes. Yönetmen ayrıca Festivalin uluslararası yarışmasında jüri üyeliği de yapacak. Festivalde ayrıca; Motosiklet Günlüğü (The Motorcycle Diaries), Letters To Juliet (Letters to Juliet)filmlerinin yanı sıra !f İstanbul’da da gösterilecek Yolda (On The Road)’nın senaristi Jose Rivera ile senaryosunu Altın Küreli Girls’ün yaratıcısı Lena Dunham’la birlikte yazdıkları Nobody Walks’la İstanbul’da olacak genç bağımsız yönetmen Ry Russo-Young da bulunuyor.

    Geçtiğimiz günlerde Berlin Film Festivali'nde yarışacağını duyurduğumuz Reha Erdem ve son filmi Jin de festivalde ilk gösterimini gerçekleştirecek.  Erdem’in Altyazı sinema dergisinden Fırat Yücel’in moderatörlüğünde festivalde özel bir söyleşiye katılacağını da belirtelim.

    Ayrıca festival programında yer alacak filmler arasında Texas’da 13 yaşındayken kaybolup üç sene sonra İspanya’da ortaya çıkan Nicholas’ın akıl almaz hikâyesi Hayat Avcısı (The Imposter), Steve Hoover'ın AIDS'li yetim çocukları merkezine alan muhteşem belgeseli Blood Brother, 1989 doğumlu dahi sinemacı Xavier Dolan'ın cinsiyet değişimini merkezine alan romantik draması Laurence Anyways, Matthew Mishory'in James Dean'in hayatını bir dönemine ışık tutan Joshua Tree, 1951: A Portrait of James Dean ve bu yıl Oscar adayları arasında yer alan War Witch ve Aşk Seansları (The Sessions) filmleri bulunuyor.

    12. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 14-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da Beyoğlu Cinemaximum Fitaş, İstinye Park Cinemaximum, Caddebostan Cinemaximum Budak, 28 Şubat-3 Mart tarihlerinde de Ankara Cinemaximum CEPA ve İzmir’de ise Cinemaximum Forum Bornova sinemalarında gerçekleşecek. Mars Entertainment Group ortaklığıyla gerçekleşen festivalin biletleri 1 Şubat’ta Mybilet’te indirimli ön satışa çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top