Hesabım
    18. Londra Türk Film Festivali Türk Sinemasını Londra'ya Taşıyor

    Festival Kelebeğin Rüyası ile açılacak...

    Bu yıl 21 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında 18. kez düzenlenecek olan Londra Türk Film Festivali, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Dünyanın önemli festivallerinden ödülle dönen yerli filmleri Londralı sinemaseverlerle buluşturan festivalin bu yıl ki açılış filmi yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı yeni filmi Kelebeğin Rüyası olacak.

    Londra'nın önemli merkezlerinden Leicester Square'deki Odeon West End sinemasında düzenlenecek açılış gecesinde başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat ve Belçim Bilgin’ın paylaştığı,Yılmaz Erdoğan’ın yeni filmi Kelebeğin Rüyası, Londra Prömiyeri ile ilk defa izleyiciyle buluşacak.

    Dağıtım Ödülü de veren festival bu yıl 4. kez Türk filmlerine İngiltere ve İrlanda’da vizyona girme olanağı sağlayarak önemli eleştirmenlerin filmleri görmesine ve Türk Sineması için dünyanın takip ettiği önemli yayınlarda filmlerle ilgili makalelerin yer almasına fırsat yaratıyor. Ülke çapındaki sinemalarda dağıtımının yanı sıra dijital platformlarda yayınlanma olanağı sağlayan 30 bin sterlin değerindeki Golden Wings Digiturk Dijital Dağıtım Ödülü için bu yıl 5 film yarışacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top