Hesabım
    2. Pembe Hayat KuirFest Başladı!

    Tören Esmeray'ın son oyunu “Yırtık Bohça” ile başladı...

    Ülkemizin ilk kuir festivali Pembe Hayat KuirFest dün akşam Büyülü Fener Sineması’nda düzenlenen törenle perdelerini açtı. Derya Tunç’un sunuculuğunda gerçekleştirilen törende Esmeray son oyunu “Yırtık Bohça”yı KuirFest izleyicileri için sahneledi.

    Ankara’da 17-24 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde film seçkisi tanıtılırken, lezbiyen, gey, biseksüel ve translara (LGBT) yönelik uygulanan ayrımcılığa LGBT hareketinin en ilham verici figürlerinden biri olan Vito Russo’nun sözleri ile dikkat çekildi. Ölüm yıldönümünün altıncı yılında hala failleri bulunamayan Hrant Dink’in de anıldığı törende Derya Tunç, "Türkiye’de LGBT’lere karşı her geçen gün daha da çoğalan şiddet olaylarını ve aktörlerini daha iyi kavramamız için hayati... İki gün sonra sevgili Hrant Dink’in ölüm yıldönümünün altıncı yılı." dedi ve sözlerine Vito Russo’nun, AIDS mücadelesi sırasında yazdığı ‘Neden Mücadele Ediyoruz’ metninden bir kısmını paylaşarak devam etti:

    ‘Eğer bir şeyden ölüyorsam, homofobiden ölüyorum. Bir şeyden ölüyorsam, ırkçılıktan ölüyorum. Ölüyorsam bunun sebebi fütursuzluk ve formaliteler; çünkü bu krize son verebilmemizin önünde duranlar bunlar. Eğer bir şeyden ölüyorsam, ABD başkanı yüzünden ölüyorum. Ölüyorsam özellikle gazete, dergi ve televizyon programlarının sansasyonelliğinden ölüyorum. Benimle insan olduğum ve hayatım için mücadele ettiğim için değil, yardıma muhtaç bir kurban olmaya razı olduğum sürece ilgilenen medya yüzünden ölüyorum. Ölmemin sebebi yeterince zengin, beyaz, heteroseksüel erkeğin AIDS’li olmaması. Ölüyorsam kimse beni s..lemediğinden.’”

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top