Hesabım
    !f istanbul Keş!f Yarışması Filmleri Belli Oldu!

    Bu yıl 11 ülkeden 9 film yarışıyor...

    12. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin yarışmalı bölüm filmleri belli oldu. Keş!f jürisinde bu yıl oyuncu Meltem Cumbul, New York Film Festivali yönetmeni ve Lincoln Center'in Programlama Direktörü Richard Peña; yönetmen ve sinema yazarı Miguel Gomes; yapımcı Marianne Slot ve yönetmen Denis Côté yer alıyor.

    İlk film ya da ikinci filmlerin katılabildiği yarışmada 9 film yarışırken ülkemizden Zerre de bu yapımlar arasında bulunuyor. 9 film arasında bulunan yapımlara daha yakından bakarsak;

    Karaborsa sinema biletçiliğinden paramiliter aşırı sağcı bir gruba dönüşen bir çetenin öyküsünü anlatan Act of Killing/Öldürme Eylemi; dört kişilik bir ailenin kara mizah dolu cinayet macerasını anlatan Black Pond/Kara Göl; ölmek üzere olan bir adamın bedenini canlı tutmak için akıl almaz yöntemlere başvurmasını anlatan Halley/Kuyruklu Yıldız; bir rehabilitasyon merkezinden kaçan beş ergenin büyüme hikâyesini anlatan The Wild Ones/Vahşiler; anne ve babasının ayrılmasıyla ayrı düşen kız kardeşlerin yıllar sonra bir araya gelmelerini konu alan He Was a Giant with Brown Eyes/Kahverengi Gözlü Bir Devdi; Brezilya’nın Recife adlı kıyı kasabasında bir mahallenin sakinlerinin yaşamlarına odaklanan Neighbouring Sounds/Komşu Sesler; Cannes’ın “Yönetmenlerin 15 Günü” bölümünde FIPRESCI kazanan Hold Back/Kendini Tut; günümüzde anne olmayı ve kadınlık durumunu sorgulayan Towheads/Sarı Kafalar ve ülkemizden Erdem Tepegöz’ün Antalya’da en iyi yönetmen ve kadın oyuncu dahil dört ödül birden kazanan filmi Zerre Keş!f için yarışanlar arasında.

    Keş!f Ödülü'nün yanı sıra Ceylan Özçelik, Çağdaş Günerbüyük ve Yeşim Tabak’tan oluşan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi de aynı bölümden bir filme SİYAD Ödülü’nü verecek.

    12. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali 14-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da Beyoğlu Cinemaximum Fitaş, İstinye Park Cinemaximum, Caddebostan Cinemaximum Budak, 28 Şubat-3 Mart tarihlerinde de Ankara Cinemaximum CEPA ve İzmir’de ise Cinemaximum Forum Bornova sinemalarında gerçekleşecek. Maximum Kart partnerliğinde gerçekleşecek festivalin biletleri 1 Şubat’ta Mybilet’te indirimli ön satışa çıkacak.

    12. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali

    Keş!f Uluslararası Yarışma

    • Act of Killing/Öldürme Eylemi / Joshua Oppenheimer, Christine Cynn, Anonymous (2012, Danimarka-Norveç-İngiltere)

    • Black Pond/Kara Göl / Will Sharpe, Tom Kingsley (2012, İngiltere)

    • Halley/Kuyruklu Yıldız / Sebastián Hofmann (2012, Meksika)

    • The Wild Ones/Vahşiler / Alejandro Fadel (2012, Arjantin)

    • He Was a Giant with Brown Eyes/Kahverengi Gözlü Bir Devdi / Eileen Hofer (2012, İsviçre-Azerbaycan)

    • Neighbouring Sounds/Komşu Sesler / Kleber Mendonça Filho (2012, Brezilya)

    • Hold Back/Kendini Tut / Rachid Djaidani (2012, Fransa)

    • Towheads/Sarı Kafalar / Shannon Plumb (2013, ABD)

    • Zerre / Erdem Tepegöz (2012, İngiltere)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top