Hesabım
    Michel Gondry'den Günlerin Köpüğü!

    Boris Vian'ın aynı isimli ünlü romanı sinemaya uyarlandı...

    Yazar, şair, müzisyen, şarkıcı, gazeteci, senarist, oyuncu, eleştirmen, çevirmen ve maden mühendisi gibi pek çok meslekle tanınan, Mezarlarınıza Tüküreceğim adlı romanından uyarlanan filmin galasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden ünlü Fransız yazar Boris Vian'ın aynı isimli romanından Michel Gondry tarafından beyazperdeye taşınan Günlerin Köpüğü 24 Nisan'da ülkesi Fransa'da vizyona girmeye hazırlanıyor.

    Yazarın kendi ismiyle yayınladığı (Vian'ın Vernon Sullivan takma ismiyle yazdığı pek çok roman vardır) 1946 tarihli Günlerin Köpüğü, gerçeküstü temaların yoğunlukta kullanıldığı şiirsel atmosferiyle öne çıkan bir aşk romanı. Colin ve Chloe isimli çift evlendikten sonra balayında Chloe ilginç bir hastalığa yakalanır. Chloe'nin akciğerinde zambak çiçeği çıkmasıyla çiftin mutlulukları da kabusa dönüşür. Bu hastalığın tek tedavisi ise Chloe'nin çevresini çiçeklerle donatmaktır. Fakat zamanla Colin bu masrafları karşılayamaz hale gelir...

    Filmde Chloe rolünde Audrey Tautou, Colin rolünde ise Romain Duris rol alıyor. Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) ve Rüya Bilmecesi (The Science of Sleep) filmleriyle kendine has sinema diliyle tanınan Michel Gondry'nin bu çılgın romandan neler çıkardığını görmek için sabırsızlanıyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top