Hesabım
    KuirFest'te Günün Programı

    Festival tüm hızıyla devam ediyor...

    Pembe Hayat Derneği’nin düzenlediği 2. KuirFest'in yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Yarın sona erecek olan festivalde günün programında "Uzaylı Lezbiyen Ruh Eşini Arıyor" ve "Asi ve Genç" filmleri izleyici karşısına çıkacak.

    Yönetmenliğini Madeleine Olnek'in yaptığı siyah-beyaz Uzaylı Lezbiyen Ruh Eşini Arıyor, Zots gezegeninden özel bir görev için gezegenimize gönderilen üç uzaylının aksiliklerle dolu absürt ve komik macerasını anlatıyor. Outfest Yeni Yetenek Ödülü, Frameline LGBT Mansiyon: En İyi Film, Honolulu Rainbow En İyi Film ödüllerini kazanan yapım, kentsel aşka ve bilim-kurgu türüne zekice bir övgü olarak niteleniyor.

    Günün bir diğer filmi Asi ve Genç, yönetmeni Mariayl Rivas'a Sundance Ekran Yazarları Ödülü ve MIX Copenhagen En İyi Film ödüllerini kazandı. Şili yapımı olan film, dini bir kanalda stajyer olarak çalışmaya başlayan biseksüel Daniela'nın cinsellikle yüklü hayatını anlatıyor. Cinsel arzularını internette paylaşan Daniela, iş yerinde de Tomas ve Antonia ile ilişki yaşamaya başlar. Ergen cinselliğine odaklanan Asi ve Genç, cinselliği de bir o kadar kontrast oluşturacak bir zemin olan din üzerinden betimliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top