Hesabım
    KuirFest'te Günün Programı

    Festival bugün sona eriyor...

    Son gününe giren 2. Kuirfest'te bugün Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda 2 film var. İlki yönetmenliğini Thom Fitzgerald'ın yaptığı ABD yapımı Sağanak, diğer ise Ira Sachs'ın son filmi Işık Açık Kalsın.

    Saat 19.00'da gösterilecek olan bol ödüllü Sağanak, uzun yıllardır birlikte olan Stella ve Dot, yetmişlerine geldiklerine bazı zorluklar yaşamaya başlarlar. Stella, torunlarının aldıkları kararla bakım evine yatınca Dot için hayat daha da zorlaşır. İkili zamanlarını birlikte geçirebilmek için, evlerini geride bırakıp eşcinsel evliliğin yasal olduğu Kanada’ya gitmeye karar verir... Bol ödüllü bu eğlenceli ve aynı zamanda dokunaklı, romantik film aslında bir yol hikâyesi. Filmin kadrosunda Olympia Dukakis ve Brenda Fricker gibi ünlü yıldızlar da yer alıyor.

    Günün diğer filmi saat 21.15'te gösterilecek olan Işık Açık Kalsın (Keep the Lights On), Berlin Film Festlivali'nde Teddy En İyi Film, Queer Lisboa'da En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ve Outfest'de Büyük Jüri Ödülü'nü kazandı. Belgesel film yapımcısı Erik ile cinsel kimliğini açıklamamış olan avukat Paul'un ilişkisini anlatan yapım, kişisel bir eşcinsel aşk hikâyesi olmasının yanı sıra, kapitalizmin yeni görünümlerinin endişeleri ve hızlı dönüşümlerle özlem duyulan ama kaybedilen bağlanma duygusunun ilişkiler üzerindeki etkilerini serimliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top