Hesabım
    2. El Film Festivali Barbaros Erköse İle Açılacak!

    Festivalin açılış filmi belli oldu...

    Bu yıl 20-24 Şubat 2013 tarihleri arasında 7. kez düzenlenecek olan ANKAmall 2. El Film Festivali ritim konsepti ile yola çıkıyor. Film başvurularının 22 Ocak 2013 tarihinde son bulduğu festivalin programı yakında açıklanacak.

    Film başlıkları 7 nota üzerinden kategorilendirilen festivalde DO- Denedin Olmadıysa, ikinci nota RE- Reddettiler Elendiysen, üçüncü nota Mİ- Mantığına İnanmadılarsa, dördüncü nota FA- Farkını Anlamadılarsa, beşinci nota ise ‘SOL- Sinemaya Odaklanmak Lazımsa’ sloganı ile açıklanmıştı. NTV Radyo’nun basın desteği ile düzenlenecek olan festivalde altıncı nota ise ‘LA: Lafına Aldırmadılarsa’ başlığı ile festival seyircisinin karşısına çıkacak.

    Festivalin açılış filmi ise Türkiye’nin ilk klarnetçilerinden Barbaros Erköse’nin hayatını anlatan ‘Barbaros Erköse-Sensiz Yaşanmaz’ olarak açıklandı. Bertan Başaran’ın yönetmenliğinde çekilen film yönetmenin katılımıyla açılış töreninde perdelerini açacak.

    Festival kapsamında düzenlenecek yan etkinliklerden ilki Güney Amerika gezisini hikayeleştiren fotoğraflardan oluşan PTT Film ortağı Şebnem Kitiş’in ‘Don’t Be A Gringo’ sergisi olacak. Festivalde yer alacak diğer sergi de Ters Ninja bloğunun kurucusu sinema yazarı Ege Görgün tarafından oluşturulan, Cumhuriyet Döneminden 40 Sinema Dergisi sergisi olacak.

    Bir diğer etkinlik ise Goethe Institut Ankara İşbirliği ile gerçekleştirilecek olan Resimlerin Ritmi Atölyesi. Karin Barkenhol'un düzenleyeceği atölyede katılımcılar fotoğraf, film, yazı ve desenleri ritme göre bütünleştirilerek, karşılaştırılarak veya yan yana ve üst üste anında değiştirilip kurgulanarak gösterim tekniklerini öğrenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top