Hesabım
    Şehit 63 Öğrencinin Hikayesi Film Oldu!

    Kurtuluş savaşında okullarını bırakıp savaşa katılan ve şehit düşen öğrencileri anlatan Taş Mektep filmi 15 Şubat'ta sinemalarda...

    Kurtuluş savaşı sırasında 1920-1921 eğitim döneminde ülkemizde mezun vermeyen okullara ve öğrencilere dikkat çeken Taş Mektep, okullarını, ailelerini, dostlarını, aşklarını geride bırakıp savaşa katılarak şehit düşen 63 öğrencimize bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Savaşa giden ve bir daha geri dönmeyen bu öğrencilerin mücadelerinden Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı anlattığı tarihi konuşması Nutuk'da da bahsedilmişti.

    Bu gerçek olaydan ilhamını alan Taş Mektep'in yönetmenliğini Altan Dönmez yaparken, başrollerinde Orhan Kılıç, Ayça Varlıer, Bora Akkaş ile Elit İşcan rol alıyor. Ülkemizde 15 Şubat 2013 tarihinde vizyona girecek olan film 3 yıl süren bir çabanın ürünü.

    Savaş sahnelerinde kullanılan Türk ve Yunan askerlerinin üniformaları ve postalları titizlikle gerçeğine uygun olarak hazırlandı. Manisa’nın Kula ilçesinde yapılan çekimlerde Kulalılar da sete gelerek gönüllü oyunculuk yaptı.

    Okullarını son sınıfta bırakarak cepheye giden 63 öğrencinin hayatını anlatan Taş Mektep'in hikâyesi hafızalardan silinmeyecek muhteşem bir kahramanlık öyküsünü perdeye taşıyacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top