Hesabım
    !f İstanbul'da "Hareket" Var!

    Festival, eylemlerle ve aktivist hareketle birlikte değişen dünyanın izini sürmeye devam ediyor...

    14 Şubat’ta İstanbul’da başlayacak olan 12. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, geçtiğimiz yıl tüm dünyayı etkileyen sokak eylemlerini tema seçmesinin ardından bu yıl da hareketin ardından yaşananları ve dünyayı değiştiren insanların umut verici hikâyelerini beyazperdeye taşıyacak. Festivalin “Sev&Değiştir” isimli bölümünde gösterilecek filmler, dünyayı değiştirmek için hala bir fırsatımız olduğunun umudunu taşıyorlar.

    Petr Lom’un İran’daki Ahmedinejad rejimini anlattığı Letter to the President filminden sonraki yeni çalışması Back To The Square/Meydana Dönüş, Hüsnü Mübarek rejimini deviren devrimi beş kişinin gözlerinden anlatıyor ve devrimden sonra yaşanan değişimin izini sürüyor. Velcro Ripper’ın Occupy Love çalışması ise, gezegenimizin karşı karşıya olduğu sorunların derinlerine inerken dünyada yükselen değişim arzusunu belgeliyor.

    Aynı bölümde seyirci karşısına çıkacak diğer bir film, Vladimir Putin’in başkan seçilmesinin ardından binlerce insanın katıldığı hükümet karşıtı gösterileri anlatan 10 yönetmenli Winter, Go Away!/Defol, Kış!. Film, hapishaneye girme tehlikesine rağmen değişim için savaşan çok sayıda insanla tanışmamızı sağlıyor.

    Son dönemde artan siber eylemlerin arka planına göz atan We Are Legion: The Story of the Hacktivists/Biz Birliğiz: Hacktivistlerin Hikâyesi, bir grup Estonyalı genç aktivistin, kocaman bir evi yüzlerce insan için sürdürülebilir bir yaşam alanına dönüştürmelerinin inanılmaz hikâyesini anlatan The New World/Yeni Bir Dünya ve çevre için para toplamak amacıyla amatör porno yapıp internette satan bir grubun mücadelesine tanıklık eden Fuck For Forest/Orman İçin Seviş değişimin bizde başladığının kanıtını taşıyan filmler.

    Gösterimlerin yanı sıra festivalde “Bir Muhal!f: Bir Muhalifin Kampanya El Kitabı” başlıklı bir atölye düzenlenecek. 20 Şubat’ta Salt İstanbul – Açık Sinema’da, 28 Şubat’ta ise ODTÜ GİSAM’da düzenlenecek olan atölyede imza kampanyası platformu Change.org’un direktörü ve sivil toplum aktivisti Uygar Özesmi konuşacak ve online aktivizm ve kampanyacılığın dünya içindeki yeri sorgulanacak.

    14-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da Beyoğlu Cinemaximum Fitaş, İstinye Park Cinemaximum, Cinemaximum Budak, 28 Şubat-3 Mart tarihlerinde de Ankara Cinemaximum CEPA ve İzmir’de ise Cinemaximum Forum Bornova sinemalarında gerçekleşecek olan 12. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin biletleri 1-3 Şubat tarihlerinde İstanbul, 8-10 Şubat tarihlerinde Ankara ve İzmir’de indirimli ön satışa çıkacak. Bilet fiyatları ise geçen yıl ile aynı.

    Ayrıntılı bilgi için: www.ifistanbul.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top