Hesabım
    Samsara !f İstanbul'da!

    Baraka'nın yönetmeni Ron Fricke’den insanı ruhani bir yolculuğa çıkaran bir başka başyapıt...

    Sinema tarihinin unutulmazları arasında yer alan Baraka’nın yönetmeni Ron Fricke’nin yirmi yıl aradan sonra çektiği ilk film Samsara, !f İstanbul'da özel bir gösterimle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ayrıca, zamanında kaçıranlar ve büyük ekranda izledikleri o ilk heyecanı özleyenler için Baraka da özel bir gösterimle beyazperdeye geliyor.

    !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, Amerikalı yönetmen ve görüntü yönetmeni Ron Fricke’nin iki ünlü filmini tekrar sinemaseverlerin karşısına getiriyor. İsmini Sanskritçedeki doğanın sonsuz döngüsü anlamına gelen ‘samsara’dan alan film; doğum, ölüm, yaşam ve reenkarnasyon gibi konulara eğiliyor. 5 yılda ve 25 ülkede 70 mm formatla çekimleri gerçekleştirilen film, insanlığın kutsal saydığı topraklardan, endüstrileşmenin en yoğun yaşandığı alanlara kadar geniş bir coğrafyayı kapsıyor. İnsanlığı doğaya bağlayan yaşam döngüsünün görsel bir yansıması olarak da nitelenen yapım dünyanın çeşitli yerlerindeki insan topluluklarının umut etme biçimleri kadar korkularının ve arzularının da benzer olduğunun altını çiziyor.

    Beyzperde de izlenmesi gereken yapımların başında gelen ve seyircisini ruhani bir yolculuğa çıkartan Samsara !f İstanbul’un “Özel Gösterimler”inde sinemaseverleri bekliyor.

    Maximum Kart’ın partnerliğinde düzenlenecek 12. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 14-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da Beyoğlu Cinemaximum Fitaş, İstinye Park Cinemaximum, Cinemaximum Budak, 28 Şubat-3 Mart tarihlerinde de Ankara Cinemaximum CEPA ve İzmir’de ise Cinemaximum Forum Bornova sinemalarında gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top