Hesabım
    Öktem Başol’dan Senaryo Eğitimi

    Senaryo Doktoru Öktem Başol 3 ay sürecek bir senaryo atölyesi düzenliyor...

    Senaryo Doktoru ve Senaryo Kitabı isimli kitapların yazarı, uzun yıllar Bilgi Üniversitesi’nde senaryo dersleri veren ve halen Pana Film’de senaryo danışmanlığı görevini sürdürmekte olan Öktem Başol'un eğitmenliğinde 3 ay sürecek bir Senaryo Eğitimi düzenlenecek. Haftada 2 gün ve günde 3 saat olarak gerçekleştirilecek eğitimlerde öğrencilere Öktem Başrol'un kitaplarındaki her konu ayrıntılı bir şekilde, örneklerle desteklenerek sunulacak. Eğitimde film örneklerinin doğru ve yanlış kullanımları da gösterilecek.

    Uygulamaya dayalı olacak eğitimde her konudan sonra 40 dakikalık uygulamalar yapılacak ve ev ödevleri verilecek. Eğitimde öğrenciler senaryo yazmanın bütün ayrıntılarını öğrenmenin yanı sıra sinema, dizi, kısa film ve reklam türlerinin birbirleri arasındaki farklara da hakim olacaklar. Eğitimin sonunda ise atölye katılımcıları ilk projelerini üretecekler. Atölye bittikten sonra yapılacak düzenli görüşmelerle projenin devam etmesi sağlanacak.

    Öğrenciler atölye kapsamında İstanbul Film Akademi’nin yerli, yabancı ve kısa filmlerden oluşan iki binden fazla film arşivinden faydalanabilecekler. Eğitim sürecinde ayrıca piyasada çalışan profesyonel senaristler öğrencileri ziyaret edip katılımcılara sektörün inceliklerinden ve tecrübelerinden bahsedecekler.

    26 Şubat Salı günü başlayacak olan atölye ile ilgili ayrıntılı bilgiyi www.istanbulfilmakademi.com adresinden alabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top