Hesabım
    !f İstanbul'da Bu Pazar!

    Festivalde 17 Şubat pazar günü programı ve detaylar...

    Hafta sonuna galalar ve partilerle hızlı giren !f İstanbul’un pazar günü programı da politik belgeselden kara mizaha pek çok alternatif sinemasverleri bekliyor.

    Günün öne çıkanları arasında bol kara mizah öğesi kullanan animasyon İntihar Dükkanı (Le Magasin des suicides) 3 boyutlu olarak 13:30 seansında Cinemaximum İstinyePark’ta. Rodney Ascher’ın yılın çok konuşulan belgeseli 237 No’lu Oda (Room 237), Stanley Kubrick’in The Shining'i (1980) altında yatan gizli anlamları, tuhaf sembolleri ve şifreleri çözdüğünü iddia eden bir grup sinefille tanıştırıyor bizi. 13:00’de Cinemaximum Fitaş 4’te

    2012 Sundance Film Festival’inde prömiyeri yapılan ve Jüri Özel Ödülü kazanan Nobody Walks bastırılmış duygu ve arzularımızı konu alan zeki, incelikli ve ateşli bir yolculuk. Genç bir sanatçı olan Martine’in New York’tan Los Angeles’a taşındığında uzaktan aile dostu olan bir ailenin yanına yerleşmesini ve sonrasında ailedeki dengeleri bozulmasını anlatan filmin gösterimine yönetmeni Ry Russo-Young da katılıyor; saat 19:00 Cinemaximum Fitaş 4 salonunda.

    Zaman yolculuğu filmlerinin klişelerini altüst eden, incelikle dokunmuş senaryosu ve Mark Duplass’ın etkileyici oyunculuğuyla dikkat çeken Zaman Yolcuları (Safety Not Guaranteed) ise 19:30’da Cinemaximum İstinyePark’ta.

    2012’nin enteresan kara mizah filmlerinden olan ve maalesef ülkemizde vizyon şansı bulamayan Bernie'nin Suçu Ne? (Bernie) 21:30’da Cinemaximum Fitaş 1’de seyirciyle buluşacak, başrol Jack Black…

    Celeste ve Jesse’nin ilişkisi üzerinden, en iyi evliliklere, en sağlam arkadaşlıklara bile sinsice dadanan iktidar ilişkileri hakkında bir film olan Vazgeçmem Senden (Celeste and Jesse Forever). 22:00’de Cinemaximum Budak’ta seyircisiyle buluşacak.

    Bugün ayrıca başlarını isteyerek belaya sokan çılgın 4 üniversiteli kızın, yoldan çıkan maceralarını beyazperdeye taşıyan Spring Breakers’ın galası Fitaş 4’te saat 22:00’de gerçekleştirilecek.

    Dün !f Müzik kapsamında gösterilen gösterilen ve yoğun ilgiyle karşılanan Bar25: Zamansız Günler filmine dair özel bir söyleşi ise saat 16:00’da SALT Beyoğlu - Açık Sinema’da.

    237 No’lu Oda

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top