Hesabım
    !f İstanbul Sona Erdi!

    14 Şubat'ta başlayan Bağımsız Film Festivali'nin İstanbul ayağı sona erdi.

    Bu yıl 14-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ve Beyazperde.com'un İnternet Tanıtım Sponsoru olduğu 12. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali dün gece BackYard’da yapılan ödül töreniyle son buldu.

    Güzel oyuncu Beste Bereket’in sunuculuğunu üstlendiği gecede Keş!f Yarışması Ödülleri ve Türkiye’den Kısalar İzleyici Ödülleri de sahiplerini buldu.

    Maximum Kart partnerliğiyle düzenlenen !f İstanbul’un yarışmalı bölümü Keş!f’te bu yıl birbirinden iddialı 9 film yarıştı. Türkiye'den Erdem Tepegöz'ün Zerre ile dahil olduğu yarışmada,Komşu Sesler (O Som ao Redor) filminin  yönetmeni Kleber Mendonça Filho Keş!f Jüri Ödülü’ne layık görülürken, SİYAD Ödülü de Öldürme Eylemi (The Act of Killing) filmiyle Joshua Oppenheimer’ın oldu.

    Meltem Cumbul, Richard Pérez-Peña,Miguel Gomes, Marianne Slot ve Denis Côté’den oluşan Keş!f Jürisi, Neighbouring Sounds/Komşu Sesler’i seçerken gerekçesini de “Ödülü vermeye karar verdiğimiz film, bizi günümüz toplumuna dair  algı açıcı bir yolculuğa çıkarmakla kalmıyor, bunu öyle bir şekilde yapıyor ki, sonunda her izleyicinin bu toplum hakkında kendi çıkarımlarına varmasına da izin veriyor” sözleriyle ifade etti.

    Ceylan Özçelik, Çağdaş Günerbüyük ve Yeşim Tabak’tan oluşan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi ise  The Act of Killing/Öldürme Eylemi filminin yönetmeni Joshua Oppenheimer'ı ödüle layık gördü. Endonezya’da geçen belgesel türündeki yapım, oldukça sert bir gerçeklikle bir dönemin yaşanmış tarihçesini beyazperdeye taşıyor.

    Ayrıca Türkiye’den Kısalar bölümünde verilen İzleyici Ödülleri’nin sahipleri de açıklandı. 18 kısa filmin gösterildiği bölümde en iyi kısa Nazlı Elif Durlu’nun yönettiği Sonra seçilirken, Akile Nazlı Kaya’nın Dünyayı Kurtarmaya Çalışanlar’ı ikinciliği, Yıldıray Yıldırım’ın 1982 adlı kısası da üçüncülüğü aldı.

    Dün ayrıca Ev bölümü kapsamında gösterilen Benim Çocuğum filmi, !fkare kapsamında 31 ilde seyircilerle buluşurken, Oppenheimer'ın katılımıyla Öldürme Eylemi bir kez daha Fitaş'ta seyircileri ağırladı. Festivalin kapanış filmi olanRust and Bone (De rouille et d'os) ise Türkiye'deki ilk gösteriminde deyim yerindeyse kapalı gişe oynadı. Ayrıca Salt - Açık Sinema'da gerçekleştirilen Reha Erdem söyleşisi özellikle gençlerden büyük ilgi gördü.

    Sonraki duraklar Ankara ve İzmir!

    Dünyanın dört bir yanından ödüllü bağımsızları Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşturan ve İstanbul'da 70 bin sinemasevere ulaşan festival yola Ankara ve İzmir'de deavm edecek. Festivalin Ankara ve İzmir etapları 28 Şubat-3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top