Hesabım
    Ünlü Yapımcılar Çanakkale Savaşı Filmi Çekmek İçin Türkiye'de!

    Anzak ve Mehmetçik ülkemizde çekilecek...

    Lost dizisinin yapımcılarından Ra’uf Glasgow, Avustralyalı Reynolds Entertainment şirketinin kurucusu ve yapımcı Kelley Reynolds ile Amerikalı yapımcı Benjamin Belladi ülkemizde çekecekleri “Anzac & Johnny the Turk” filmini duyurmak için İstanbul'a geldi.

    Eriş Akman’ın yazıp yöneteceği filmin başrollerinde Crocodile Dundee filmlerinden tanınan Paul Hogan ile Liam Adams yer alacak. Ayrıca Russell Crowe da filmde misafir oyuncu olarak rol alacak. Çekimlerine Temmuz ayında başlanması planlanan filmin Türkçe adı "Anzak ve Mehmetçik" olacak.

    The Sofa Hotel'de düzenlenen basın toplantısında basının karşısına çıkan grup, filmin 97 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşları”nında karşılıklı savaşan iki eski askerin buluşmasını anlatacağını belirtti. Senarist ve yönetmen Akman ise, filminin hikâyesini yazmaktaki amacını ve filmi şöyle anlattı:

    “Çanakkale Savaşı birçok tarihi öneme sahiptir. Önemli olan başka bir yanı da herkesçe “Centilmenler Savaşı” olarak anılmasıdır. Tarihin en kanlı savaşlarından biri yaşanırken, diğer yandan her iki taraf da inanılmaz dostluk ve insanlık gösterilerine şahit olmuştur. Bu savaşın insanlık yönü sanki savaş karşıtı bir manifesto gibi günümüze kadar anlatılan birçok anıda yer almaktadır. Türk Misafirperverliğinin örnekleri Anzak Gazilerince hep hatırlanmıştır. Türk Gazileri de anılarında Anzak askerlerinden sitayişle söz etmektedirler. Savaş Karşıtı filmimiz savaş sırasında tanışan bir Anzak ve bir Türk gazisinin yıllar sonra başlayan dostluğunun hikâyesidir.”

    Filmin vizyon tarihi henüz açıklanmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top