Hesabım
    Filmlerle Psikoloji Atölyesi'nde Hırs Ve Tutku Konuşulacak

    İstanbul Film Akademi'de Filmlerle Psikoloji Atölyesi'sinin bu haftaki konusu 'Hırs ve Tutku'...

    Sinemaseverlerin hayatlarına anlamlı ve iyileştirici bir boyut katmayı amaçlayan 'Filmlerle Psikoloji Atölyesi' her hafta bir konuyu ele alıyor ve tematik bir film izleme-yorumlama çalışması sunuyor.

    Psikoterapist ve Yazar Şule Öncü'nün liderlik ettiği atölyeler üç saat sürüyor ve en az beş, en fazla on filmden sahneler izleniyor. Sonrasında sahnelerin ve hayatın yorumlandığı atölye için Öncü 'Film izlemek, gerçek yaşama en yakın deneyimlerden biri. Film izlerken; karakterlerle özdeşleşir, onlarla birlikte hikayenin içinde yol alır, filmde olup bitenleri kendimize mal ederiz. Bu bakımdan burada gösterdiğimiz ‘dikkat’ gerçek hayatta da karşılığını buluyor. İçgörü ve farkındalık, hikaye üzerinden ve duygunun kaldırma kuvvetiyle çalıştığımız için kendiliğinden gelişiyor; extra bir çaba ya da paylaşıma gerek kalmıyor.' ifadelerini kullanıyor.

    Üç ay süren programın bu haftaki konusu ise 'Hırs ve Tutku'. Programın tamamına katılımın mümkün olduğu gibi, haftalık atölyelere katılmak ta mümkün. 14 Mart'ta gerçekleştirilecek bu haftaki atölyede konuşulacak filmler ise: Kan Dökülecek (There Will Be Blood), Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring), Enlightened, Amerikan Güzeli (American Beauty), Başparmak (Thumbsucker), amadeus (Amadeus), Let's make money, Dangreous Liaisons olacak.

    İstanbul Film Akademi ile ilgili detaylı bilgi:

    http://www.istanbulfilmakademi.com/

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top