Hesabım
    Canlandıranlar Festivali Nisan'da İstanbul'da

    Her yıl canlandırma sinemasının bir ustasına odaklanan festivale bu yıl “ışın kılıcı”nın yaratıcısı konuk olacak...

    2009 yılında Berat İlk tarafından kurulan Canlandıranlar Yetenek Kampı, Canlandıranlar Festivali'ne hayat veriyor. Canlandıranlar Derneği'nin Puruli Kültür Sanat işbirliğiyle düzenleyeceği festival 24-28 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul’da, 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında ise Ankara’da gerçekleşecek.

    Festivalde film gösterimleri, söyleşiler, sektör buluşmaları, canlandırma atölyeleri ve bir panel yer alacak. Her yıl canlandırma sinemasının bir ustasına odaklanan festivali’nin ilk konuğu, Yıldız Savaşları (Star Wars) serisindeki “ışın kılıcı”nın yaratıcısı, The Transformers: The Movie ve Empress Chung filmlerinin yönetmeni, Simpsonlar: Sinema Filmi (The Simpsons Movie)’nin yapımcısı Nelson Shin. Aynı zamanda The Simpsons, Batman: The Animated Series, X-Men, Tazmania, Tiny Toons, Animaniacs, G.I. Joe gibi televizyon dizilerinin yapımcısı Akom Stüdyosu’nun kurucusu ve CEO’su olan Shin bağımsız canlandırmacılar ve canlandırma stüdyolarıyla bir araya gelecek, yerli stüdyolar ile tanıştıktan sonra onlarla kendi iş deneyimlerini paylaşacak.

    Festival gösterimleri ücretsiz olarak İstanbul’da İstanbul Modern Müzesi’nde, Ankara’da ise Kore Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Reklamcılar Derneği ise Festival’in ProDay etkinliğine ev sahipliği yapacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top