Hesabım
    11. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde 17 Mart

    15 Mart'ta başlayan festivalde on dokuz ülkeden kadınların filmlerinin gösterimleri devam ediyor...

    İstanbul'da 23 Mart'a kadar sürecek olan 11. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali dopdolu programı ile sinemaseverlerle buluşmaya devam ediyor.

    İstanbul Modern 'de yapılacak gösterimlerin pazar günü programında çocuk istismarı konusuna değinen, Maïwenn'in yönetiği, senarosunu ise Emmanualle Bercot ile birlite yazdığı Fransız yapımı ''Polis (Polisse)'', çocukluk anılarına unutmaya çalışan Leena'nın öyküsünü anlatan Pernilla August'un yönettiği İsveç yapımı ''Ötesi'' ve anneler için düzenlenen bir güzellik yarışmasını eksenine alan Rusudan Chkonia'nın yönettiği Fransa, Gürcistan, Lüksemburg  ortak yapımı ''Gülümsüyoruz'' yer alıyor.

    Goethe Enstitüsü'nde ise New York'ta 80'lerin sonlarında ortaya çıkan Riot Grrrl hareketine değinen Amerikan yapımı ''Aşk ve Devrim: Riot Grrrl New York'', çocuk yaşta evlenen ve yıllar sonra resimlerini Paris'te sergileme imkanı bulan Akram'ın hikayesini anlatan İran yapımı ''Basamakları Çıkmak'' ve Japon kadınlarının doğurganlık konusundaki tabularını farklı açıdan inceleyen Hollanda yapımı ''Su Çocukları (Water Children)'' gösterilecek.

    17 Mart Pazar Gösterim Programı:

    İstanbul Modern

    12:30 Polis / Poliss

    15:00 Ötesi / Beyond

    17:00 Gülümsüyoruz / Keep Smiling

    Goethe Enstitüsü

    17:00 Aşk ve Devrim: Riot Grrrl New York / Grrrl Love and Revolution: Riot Grrrl NYC

    19:00 Basamakları Çıkmak / Going Up the Stairs: Portrait of An Unlikely Iranian Artist

    20:30 Su Çocukları / Water Children

    Festival ile ilgili detaylı bilgi için:

    www.filmmor.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top