Hesabım
    Fransa'nın Şövalyeleri

    Scorsese ve DiCaprio'ya büyük onur

    Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio, Fransa'nın en büyük kültür ödülleriyle onurlandırıldılar. Fransa Kültür Bakanlığı, Scorsese'yi Legion of Honour'la ödüllendirirken, DiCaprio'yu da Commander of the Order of the Arts and Letters ilan etti.

    Fransa Kültür Bakanı Renaud Donnedieu de Vabres yaptığı açıklamada ünlü yönetmenin sinema sanatı için büyük çalışmalar yaptığını ve Atlantik ötesindeki ülkelerle büyük bir kültür bağı yarattığını söyledi. 30 yaşındaki DiCaprio'yu da öven bakan ''Leonardo Hollywood'un prensi olmuş bir ikondur. Onun için Los Angeles'ın kötü çocuğu, modern çağın romantik kahramanı ve Amerikan sinemasının Peter Pan'i diyebiliriz'' dedi.

    New York Çeteleri'nden sonra yine büyük bir yapımla bir araya gelen Scorsese ve DiCaprio son filmleri The Aviator'la da oldukça iddialılar. Hollywood'un renkli simalarından Howard Hughes'un gençlik yıllarını beyazperdeye taşıyan The Aviator'ın Amerikan Yönetmenler Birliği ve Yapımcılar Birliği tarafından En İyi Yönetmen ve En İyi Film adayı olarak açıklandığını duyurmuştuk. Scorsese'nin son filmi bu yıl Oscar'da da ünlü yönetmenin yüzünü güldürebilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top