Hesabım
    Restore Edilen “Vesikalı Yarim” İzleyiciyle Buluşuyor

    Groupama’nın gelenekselleşen projesi bu yıl altıncı kez hayata geçiyor...

    Altı yıl önce Groupama ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliği ile başlatılan “Türk Klasikleri Yeniden” projesi kapsamında bu yıl Lütfi Ömer Akad'ın 1968 yapımı “Vesikalı Yarim” restore edildi.  32. İstanbul Film Festivali’nde izleyiciyle buluşacak olan filmin halk gösterimi 11 Nisan 2013’te Feriye Sineması’nda gerçekleşecek.

    Türkan Şoray, İzzet Günay, Ayfer Feray, Selahattin İçsel, Behçet Nacar, Semih Sezerli, Aydemir Akbaş gibi Türk Sineması’nın unutulmaz oyuncularının yer aldığı “Vesikalı Yarim” ünlü yazar Sait Faik Abasıyanık’ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanmıştı. Senaryosunu Safa Önal’ın yazdığı film 5. Antalya Film Şenliği’nde “En İyi 2. Film” ödülünü almıştı.

    Groupama'nın üstlendiği proje kapsamında bu yıla kadar, Erden Kıral’ın 1979 yapımı “Bereketli Topraklar Üzerinde”, Lütfi Ömer Akad’ın 1949 yapımı “Vurun Kahpeye”, Atıf Yılmaz’ın 1978 yapımı “Selvi Boylum Al Yazmalım”, Memduh Ün’ün 1958 yapımı “Üç Arkadaş” ve Halit Refiğ’in 1964 yapımı “Gurbet Kuşları” filmlerinin restorasyonları gerçekleştirildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top