Hesabım
    Festival İlk Haftasında Yıldız Konukları Ağırlıyor

    32. İstanbul Film Festivali, ilk günlerinde Patricia Arquette, Bille August ve Mike Figgis'i ağırlayacak...

    30 Mart–14 Nisan tarihlerinde düzenlenecek festival'in açılış töreni, 29 Mart Cuma akşamı, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Törene festivalde yer alan ulusal filmlerin ekiplerinin yanı sıra ünlü oyuncu Patricia Arquette ve usta yönetmen Bille August da katılacak.

    Festivalin açılış töreninde sahneye çıkacak olan Patricia Arquette, festivalde gösterilecek olan Roman Coppola’nın son filmi A Glimpse Inside The Mind Of Charles Swan III / Erkek Aklı filminde rol alıyor. Arquette aynı zamanda 30 Mart Cumartesi günü 13.30 seansında Atlas Sineması’nda yapılacak gösterimine de katılacak.

    Festivalin ilk hafta sonunda İstanbul’da olacak olan Billi August'un son filmi Night Train to Lisbon / Lizbon’a Gece Treni ise “Edebiyattan Beyazperdeye” bölümü kapsamında gösterilecek.

    Festivalin ağırlayacağı bir diğer ünlü yönetmen ise Leaving Las Vegas / Elveda Las Vegas filmi ile 1996 yılında Oscar’a aday olan Mike Figgis. Figgis'in iki filmi Suspension of Disbelief / Gördüğüne İnan ve Love Live Long / Çok Yaşa Aşk, Ustalar bölümünde gösterilecek. 2 Nisan salı günü Pera Müzesi’nde gösterilecek olan Çok Yaşa Aşk'ın ardından yönetmen saat 16.00’da sinema dersi verecek. Figgis ayrıca aynı gün 19.00’da Atlas sinemasında yapılacak olan Gördüğüne İnan'ın gösterimine de katılacak.

    İstanbul Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için:

    film.iksv.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top