Hesabım
    32.İstanbul Film Festivali Başlıyor!

    Festivalin açılış töreni bu akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi ve Kongre Sarayı’nda yapılacak...

    Bu yıl 30 Mart-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Film Festivali'nin açılış töreni bu akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi ve Kongre Sarayı’nda düzenleniyor. CNN TÜRK ekranlarından yayınlanacak açılış törenine, ödüllü oyuncu Patricia Arquette ve usta yönetmen Bille August'un yanı sıra Türkiye sinemasının seçkin isimleri katılacak. Törende, uzun yıllar Türk sinemasına emek vermiş olan Ayşe Şasa, Ahmet Mekin, Aytekin Çakmakçı ve Lale Belkıs’a Sinema Onur Ödülleri takdim edilecek. Törenin ardından, Pedro Almodóvar’ın son filmi Aklımı Oynatacağım’ın gösterimi yapılacak ve 16 gün sürecek sinema maratonu start alacak.

    Festivalin, “Antidepresan” bölümünde gösterilecek olan Erkek Aklı filminin oyuncularından Patricia Arquette açılış töreninin yanı sıra, filminin 30 Mart Cumartesi günü 13.30 seansında Atlas Sineması’nda yapılacak gösterimine de katılacak. Açılış töreninin bir diğer konuğu olan Bille August ise festivalin “Edebiyattan Beyazperdeye” bölümünde yer alan Lizbon’a Gece Treni filminin, 30 Mart Cumartesi günü 16.00’da Atlas ve 31 Mart Pazar günü 11.00’de City’s sinemalarında yapılacak gösterimlerine katılacak. August gösterimlerin ardından festival izleyicileriyle buluşarak soruları yanıtlayacak.

    Festivalin ilk günlerinde ağırlayacağı bir diğer önemli ismi ise 1996 yılında Oscar’a aday olan Leaving Las Vegas / Elveda Las Vegas filminin ünlü yönetmeni Mike Figgis. Yönetmenin Çok Yaşa Aşk adlı filmi 2 Nisan Salı günü 14.00’da Pera Müzesi’nde gösterilecek. Gösterimin ardından Figgis saat 16.00'da sinema dersi verecek ve saat 19.00'da Atlas sinemasında yapılacak Gördüğüne İnan adlı filminin gösterimine katılacak.

    32. İstanbul Film Festivali'nde , sinemaseverler 20’nin üzerinde bölümde 200’ü aşkın film izleme fırsatı bulacak. Festival programında önce çıkan filmleri merak edenler İstanbul Film Festivali Tavsiyeleri dosyamıza göz atabilirler.

    Biletler, festival boyunca, Biletix satış kanalları ile Atlas, Beyoğlu ve Rexx sinemalarındaki ana gişelerden temin edilebilecek ve tüm festival sinemalarından da alınabilecek.

    İstanbul Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi:

    film.iksv.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top