Hesabım
    Festival Günlüğü - 31 Mart Pazar Programı

    32. İstanbul Film Festivali'nin ikinci gününde takipçileri hareketli bir gün bekliyor...

    Cumartesi günü başlayan festivalde bugün, Bille August, Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 11.00’de Lizbon’a Gece Treni (Night Train to Lisbon) filminin gösterimine bir kez daha katılacak. Pascal Mercier'in ünlü romanından beyazperdeye uyarlanan film, 1970’lerin faşist Salazar Lizbon’unda geçiyor. Bu arkadaşlık, ihanet, baskı ve devrim hikâyesi festivalin merakla izlenecek filmlerinden biri.

    Usta yönetmen Goran Paskaljevic’in bu son filmi Gün Doğarken'in gösterimi Feriye Sineması’nda saat 16.00’da, filmin başrol oyuncusu Mustafa Nadarevic’in katılımıyla gerçekleştirilecek. Sırbistan’ın Oscar adayı film, emekli bir müzik öğretmeni olan Misha’nın, Belgrad’ta yapılan bir kazı sırasında ortaya çıkan eski bir kutu nedeniyle hayatının değişmesini konu alıyor. Boşnak oyuncu Mustafa Nadarevic, filmin gösteriminin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

    Ayrıca bugün Goethe-Institut İstanbul, Alman oyuncu Barbara Sukowa’nın onuruna 12.00 - 15.30 arası Litera’da brunch düzenleyecek. Sukowa, Margarethe von Trotta’nın son filmi Hannah Arendt’te ünlü filozofu canlandırandırıyor.

    32. İstanbul Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi:

    film.iksv.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top