Hesabım
    Festival Günlüğü - 2 Nisan Salı Programı

    32. İstanbul Film Festivali'nde dördüncü gün...

    Festival dördüncü günününde sinemanın ünlü isimlerinin ağırlamaya devam ediyor. Bugün Oscar adayı sinemacı, senarist ve besteci Mike Figgis iki filminin gösterimine katılacak ve bir sinema dersi verecek. Figgis'in 2007 yapımı filmi Çok Yaşa Aşk’ın gösterimi Pera Müzesi’nde saat 14.00’te yapılacak. Kalbi kırık bir kadınla bir ralli pilotu arasındaki aşkı anlatan film, sanatçının 2007’deki Gumball Ralli’sini izlemek üzere İstanbul’a geldiğinde yaptığı yedi günlük çekimlerin ardından ortaya çıkmış.

    Film gösteriminin sonrasında Mike Figgis, yine Pera Müzesi Salonu’nda saat 16.00’da dijital sinemacılık üzerine bir sinema dersi verecek. Dijital sinemanın ilk isimlerinden olan Figgis, bu sinema dersinde sinemanın yeni sınırlarından, dijital sinemadan ve konu üzerine yazdığı kitaptan söz edecek.

    Mike Figgis’in Ustalar bölümünde bulunan bir diğer filmi Gördüğüne İnan'ın Atlas Sineması’nda saat 19.00’da yapılacak gösterimine de katılacak. Gördüğüne İnan,  Mulholland Çıkmazı ve Siyah Kuğu gibi modern klasiklerle kıyaslanan, gerçeklikle hayal arasında geçişlerle örülü bir psikolojik gerilim.

    Günün bir diğer öne çıkan filmi ise Edebiyattan Beyazperdeye bölümü kapsamında gösterilecek olan Bille August'un filmi Lizbon’a Gece Treni (Night Train to Lisbon). Filmin başrollerinde Jeremy Irons ve Mélanie Laurent yer alıyor. Dördüncü günün Akbank Galaları bölümünde ise bugün Ryan Gosling, Bradley Cooper ve Eva Mendes gibi isimlerin rol aldığı Babadan Oğula (The Place Beyond the Pines)'nın ilk gösterini yapılacak.

    Babadan Oğula Orijinal Klip (5)

    Ntv Belgesel Kuşağı bölümünden ise bugün birçok festivalden ödülle dönen sahnede intihar ettiği söylentileriyle ortadan kaybolan ve Güney Afrika´da bir özgürlük simgesine dönüşen Rodriguez'i, onun gibi gizemli ve şiirsel bir biçimde arayan film Bir Şarkının Peşinde (Searching for Sugar Man) öne çıkıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top