Hesabım
    Uçan Süpürge Festivali'ne Geri Sayım Başladı!

    Kadın filmlerine odaklanan festival 16. kez 9 Mayıs'ta başlıyor...

    9-16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 16.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde 106 film sinemaseverlerle buluşacak. Festival on beş yılı geride bırakırken, yine dünyanın her yerinden birbirinden iyi filmleri Ankara’ya getirmeyi, başkentin baharını sanat ve kültür gündemiyle ısıtmayı sürdürüyor.

    Gürcistan’dan Filistin’e, Kolombiya’dan Bosna Hersek’e, İran’dan Hindistan’a toplam 47 ülkeden filmlerin gösterileceği festivalde pek çok sürpriz etkinlik var. Festival bu yıl Ankara’daki 8 üniversitede eşzamanlı film gösterimleri, atölye çalışmaları ve söyleşilerle de dopdolu bir program hazırladı.

    Festivalin açılış töreni 9 Mayıs akşamı Devlet Opera ve Balesi’nde yapılacak. Sinema oyuncuları Perihan Savaş ve Zeynep Aksu bu özel gecede Onur Ödülü alacaklar. Sinemaya makyaj ustası olarak emek veren Suzan Kardeş açılışta Bilge Olgaç Başarı Ödülü’nün sahibi olacak. Festival bu yıl Yıldız Kenter’e de özel ödül veriyor. Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi, gösterim programı ve etkinlik takvimi 10 Nisan’dan itibaren festival.ucansupurge.org’da yayınlanacak.

    Ayrıca festival için buyıl aşağıdaki afiş de özel olarak tasarlandı :

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top