Hesabım
    Festival Günlüğü - 6 Nisan Cumartesi Programı

    32. İstanbul Film Festivali'nde sekizinci gün...

    Festival ikinci haftasonunda dopdolu programı ile devam ediyor. Bugün, Peter Brosens üçüncü kez, “Mayınlı Bölge” bölümünde gösterilen Beşinci Mevsim adlı filminin Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 13.30'da yapılacak gösterimine katılacak ve soruları yanıtlayacak. Yönetmen katılımı ile gerçekleşecek bir diğer film ise “Edebiyattan Beyazperdeye” bölümü kapsamında Atlas Sineması saat 13.30’daki gösterilecek olan, David Siegel ve Scott McGehee'nın son filmleri Arada Kalan. İzlandalı yönetmen Solveig Anspach ise son filmi Montreuil Kraliçesi'nin Feriye Sineması 19.00’daki gösteriminde filmine dair soruları cevaplayacak.

    Eylül ayında gerçekleştirilecek 13. İstanbul Bienali’nin ön etkinlikleri kapsamında hazırlanan “Ben Kentli-Vatandaş Değil miyim? Barbarlık, sivil uyanış ve şehir” başlıklı film programı başlıyor. Yabancılar Dışarı! filminin Pera Müzesi Salonu’nda saat 13.30’daki gösterimine yönetmeni Paul Poet de katılacak.

    “Dünya Festivallerinden” bölümünden ise geçtiğimiz yıl Varşova Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve İzleyici ödüllerinin sahibi olan Hayallerin Ötesinde Atlas Sineması’nda saat 16.00’da gösterilecek. Filmin yönetmeni Andrzej Jakimowski de gösterim sırasında salonda hazır bulunacak.

    Bugün ayrıca, “Belgeseller ve Kitle Fonlaması” adlı söyleşi, docİstanbul işbirliğiyle ve Berke Baş’ın moderatörlüğünde Akbank Sanat’ta saat 16.00’da düzenlenecek. Ekümenopolis filminin yapımcısı Gaye Güna ve yönetmeni İmre Azem, Diyar filminin yönetmeni Devrim Akkaya ve Benim Çocuğum filminin yönetmeni Can Candan ile yapımcısı Ayşe Çetinbaş katılacağı söyleşinin kuponları Akbank Sanat'tan temin edilebilir.

    21 ve 85 yaşındaki iki kadının kesişen yollarını anlatan ve Variety dergisinin Umut Vaat Eden Oyuncu seçtiği torunu Dree Hemingway’in rol aldığı Genç Yıldız adlı film, Atlas Sineması saat 19.00’da gösterilecek. Günün bir başka filmi olan, Victor Hugo uyarlaması Gülen Adam’ın yönetmeni Jean-Pierre Améris ise filmin Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 19.00’daki gösterimine katılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top