Hesabım
    Festival Günlüğü - 8 Nisan Pazartesi Programı

    32. İstanbul Film Festivali'nde onuncu gün...

    Sinemada İnsan Hakları ödülü için yarışacak filmlerden olan ve Bosna Savaşı’nda Müslüman bir sivilin hayatını kurtarırken kendi hayatını tehlikeye atan bir Sırp askerinin gerçek hikâyesinden esinlenilen Kesişen Hayatlar'ın gösterimi yönetmen Srdan Golubovic'in katılımı ile Atlas Sineması saat 13.30’da gerçekleştirilecek.

    “Ben Kentli-Vatandaş Değil miyim? Barbarlık, Sivil Uyanış ve Şehir” bölümünden ise bugün Paul Poet’in Yabancılar Dışarı! belgeseli ve Chto Delat’ın siyasetin şiirine odaklanan video yapıtı Kule, Pera Müzesi'nde saat 13.30’da yönetmenlerin katılımıyla gösterilecek.

    İnsan Hakları Yarışması jüri üyelerinden yönetmen Dan Setton'un, İsrail ve Filistin arasında on yıllardır süren anlaşmazlığı sona erdirmek için tarihi bir fırsat yakalamaya çabalayan Filistlinliler ile İsraillileri iki devletli bir çözüm yolunda izleyen filmi 194. Devlet'in gösterimi Beyoğlu Sineması’nda saat 16.00'da.

    “Dünya Festivallerinden” bölümü kapsamındaki en iddialı yapımlarından ...Adına, bugün Feriye Sineması’nda saat 16.00’da filmin oyuncusu Mateusz Kosciukiewicz'in de katılımıyla gösterilecek. Daha önce yapılan bir diğer gösterime katılan filmin yönetmeni Malgoska Szumowska filmle ilgili olarak  “bu eşcinsellikle ilgili bir film değil, bu bir aşk hikâyesi” sözlerini kullanmıştı.

    13. İstanbul Bienali’nin, festival kapsamındaki “Ben Kentli-Vatandaş Değil miyim? Barbarlık, sivil uyanış ve şehir” başlıklı programda bugün Yabancılar Dışarı! filminin yönetmeni Paul Poet, Chto Delat, Kule filminin yaratıcılarından Dmitry Vilensky ve festivalin Belgesel Danışma Kurulu Üyesi Berke Baş'ın katılımıyla neoliberal sistemin istikrarsızlaştırıcı gücüne ve bu sisteme gösterilen farklı tepkilere odaklan bir söyleşi gerçekleştirilecek. Yael Messer ve Fulya Erdemci’nin sunacağı söyleşi Pera Müzesi’nde saat 16.00’da.

    Austin’de Jüri Özel Mansiyonu ve Locarno Film Festivali’nde Genç Jüri Ödülünü kazanan Genç Yıldız (Starlet) , yönetmeni Sean Baker ve yapımcısı Shih-Ching Tsou'nun katılımıyla Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 19.00’daki gösterilecek.

    Balkanlar neresi, sınırlar nerede başlayıp nerede bitiyor?  sorusuna farklı sanatçıların yorumları ile ilerleyen ve bu coğrafyayı farklı bir açıdan görmemizi sağlayan Balkan Ruhu'nun Beyoğlu Sineması'nda saat 19.00’da gerçekleştirilecek gösterimine yönetmeni Hermann Vaske de katılacak.

    Danis Tanovic, hurdacı Nazif ve ailesinin sağlık sorunları, parasızlık ve duyarsızlıkla örülü zorlu hikâyesini anlatan ve Berlin’de Gümüş Ayı kazanan filmi Bir Hurdacının Hayatı'nın Atlas Sineması'nda saat 21.30’da gerçekleştirlecek gösterimine katılacak.

    “NTV Belgesel Kuşağı” bölümünün bugünkü filmleri arasında insanoğlunun en eski uğraşlarından balıkçılığı iplere bağlı düzinelerce kamerayla şimdiye dek izlediğimizden çok farklı bir şekilde anlatan Leviathan, Beyoğlu Sineması 'nda saat 21.30'da gösterilecek.   “Yeni Bir Bakış” bölümünden ise iki kuzenin bir cenaze için çocukluklarının geçtiği kasabaya varmak üzere yollara düşmesini anlatan Villegas, yönetmen Gonzalo Tobal'n katılımı ile Feriye Sineması’nda saat 21.30’da seyirci ile buluşacak. “Yeni Bir Bakış”ın bugünkü bir diğer filmi, Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde ilk gösterimini yapan Alyah. Film yönetmeni Elie Wajeman'ın da katılımı ile Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 21.30’daki gösterilecek.

    Köprüde Buluşmalar kapsamında bugün üç adet panel gerçekleştirilecek. “Yeni Dağıtım ile Tanıtım Yöntemleri” adlı panel saat 11.00'de, “Gürcistan -Türkiye Sineması Buluşması” adlı panel ise saat 13.30’da Akbank Sanat’ta yapılacak. Saat 15.00’da ise İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “Fransa’da Film Sektörü ve Yapımlara Destek” adlı panel gerçekleştirilecek. Panele katılabilmek için Akbank Sanat’ta kayıt yaptırmak gerekiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top