Hesabım
    Festival Günlüğü - 10 Nisan Çarşamba Programı

    32. İstanbul Film Festivali'nde onikinci gün...

    Ömer Can’ın “Yeni Türkiye Sineması” bölümünde yer alan, Çukurova’da mevsimlik işçilerin yaşamları ve çalışma koşullarını çocuk gözünden masalsı bir dille anlatan  filmi Toprağa Uzanan Eller, Beyoğlu Sineması saat 11.00’da yönetmenin katılımıyla gösterilecek.

    Altın Lale Ulusal Yarışma filmlerinden Köksüz’ün Atlas Sineması saat 13.30’daki gösterimine yönetmen Deniz Akçay Katıksız katılacak. “Yeni Türkiye Sineması” bölümünden bir başka film İçimdeki Çember’in gösterimi, yönetmen Deniz Çınar’ın katılımı ile Beyoğlu Sineması saat 16.00’da gerçekleşecek.

    Altın Lale Ulusal Yarışma bölümünden bir diğer film olan Cemil Ağacıkoğlu’nun zihinsel engelli bir adamın hüzünlü hikâyesini anlattığı Özür Dilerim filmi Atlas Sineması saat 21.30’da gösterilecek. Gösterime Ağacıkoğlu da katılacak.

    Özür Dilerim Fragman

    Altın Lale Uluslararası Yarışma filmlerinden Ölü Avrupa, yönetmeni Tony Krawitz’in katılımıyla Feriye Sineması’nda saat 19.00’da gösterilecek. Bugün Pera Müzesi Salonu’nda “Türkiye Belgeselleri”nden iki film gösterilecek. Somnur Vardar’ın Yolun Başında adlı filmi saat 16.00’da, Münir Alper Doğan’ın Böyle Söyledi Habip adlı filmi saat 19.00’da izlenebilir.

    “Yeni Bir Bakış” bölümününden ise yaşlı bir çiftin mahrem portresini çizerken tüketim ve bürokrasi çarkları içinde yabancılaşmış ve körelmiş İsrail toplumunu da eleştiren Son, yönetmen Amir Manor'un katılımıyla Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 19.00’da gösterilecek.

    Festivalin en yeni bölümü “Kadın Hikayeleri”nden 21 yaşındaki başrol oyuncusu Nermina Lukac’a birçok ödül kazandıran Ye Uyu Öl filminin Feriye Sineması saat 21.30’daki gösterimine filmin yönetmeni Gabriela Pichler katılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top