Hesabım
    Festival Günlüğü - 13 Nisan Cumartesi Programı

    32. İstanbul Film Festivali yarın sona eriyor...

    Berlin Film Festivali’nde Panorama Özel Mansiyon Ödülü ve FIPRESCI Ödülü’ne layık görülen Anaïs Barbeau-Lavalette’nin senaryosunu yazıp yönettiği İnşallah (Inch'Allah), Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 19.00’da yönetmenin katılımıyla gösterilecek.

    Festivalin “Gerçek Mucizedir: Carlos Reygadas” bölümüyle izleyicilerle buluşan Meksikalı yönetmen Carlos Reygadas, 2012’de Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandığı son filmi Karanlıktan Aydınlığa (Post Tenebras Lux)’nın Atlas Sineması’nda saat 19.00’daki gösterimine katılacak.

    Osman Sınav’ın Uzun Hikaye filmi “Yarışma Dışı” bölümünde izleyicilerle buluşuyor. Film bugün Beyoğlu Sineması’nda saat 19.00’da yönetmenin ve ekibin katımıyla gösterilecek.

    Filistinli yönetmen Annemarie Jacir’in Bu Denizin Tuzu’nun ardından çektiği, 1967 yılında Filistinli mültecilerin yerleştiği bir kampta geçen filmi Seni Gördüğümde (When I Saw You) Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 19.00’daki seansında izleyicilerle buluşacak.

    Dieter Sauter’in 6-7 Eylül Olayları'nı alnatan belgeseli Elveda İstanbul’un Pera Müzesi Salonu’nda saat 19.00’daki gösterimine yönetmen de katılacak.

    Bir günün yaklaşık 18 saatlik gerçek zamanı boyunca, bir hapishaneden başka bir hapishaneye nakledilen mahkûmların yol hikâyesini anlatan Mavi Ring, Beyoğlu Sineması saat 21.30’daki gösteriminde Ömer Leventoğlu ve filmin kadrosunun da katılımı ile gösterilecek.

    Ressam Pierre-Auguste Renoir ile oğlu ünlü yönetmen Jean Renoir’ın öyküsünü anlatan, 2012 Cannes Film Festivali’nin kapanış filmi Renoir,  Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 21.30’da yönetmen Gilles Bourdos'nun da katılımı ile gösterilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top