Hesabım
    İstanbul’dan Stephen Dorff Geçti!

    Hollywood‘un ünlü aktörü Dorff, İstanbul Film Festivali için ülkemizdeydi. Beyazperde olarak geçtiğimiz hafta kendisiyle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik!

    Bu sene 30 Mart-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 32. İstanbul Uluslararası Film Festivali, yoğun programının yanı sıra, ağırladığı yabancı pek çok konukla da öne çıktı. Dünyaca ünlü misafirlerden biri de Hollywood’un gözde aktörlerinden Stephen Dorff’tu. Festival kapsamında  “Dünya Festivallerinden” bölümünde yer alan Zeytin filminin gösterimi için İstanbul’a gelen Dorff, 5 Nisan Cuma günü katıldığı film seansı sonrası seyircilerin sorularını yanıtladı.

    Bir başka barış ve savaş hikayesi olan Limon Ağacı filmiyle tanınan Eran Riklis’in son filminde, esir düşen İsrailli bir pilotu canlandıran Dorff, İstanbul seyircisinden gördüğü ilgi karşısında oldukça memnundu. Söyleşide İstanbul’a ilk kez geldiğini belirten oyuncu, bir film sayesinde festivalleri ve farklı ülkeleri gezmenin kültürel alışveriş açısından önemli olduğunu dile getirdi.

    Zeytin

    Gösterim sonrası söyleşinin devamı için tıklayın!

    Bir soru üzerine büyük bütçeli ya da küçük bağımsız yapımların ayrı ayrı seyirci kitlesi olduğunu dile getiren Stephen Dorff, “Ne kadar çok insana sinema yoluyla ulaşırsanız, o film amacına o kadar hizmet eder” dedi. Ayrıca filmde beraber rol aldığı ve Fahed karakterini canlandıran Abdallah El Akal’in tecrübesiz bir delikanlı olmasına ve ilk sinema filminde yer almasına rağmen oyunculuğunu öven Dorff, son filmlerinde arka arkaya çocuklarla oynamış olmasının da tamamen tesadüf olduğunu ekledi.

    Filmin gösterimi ertesinde Beyazperde.com olarak sorularımızı yanıtlayan Stephen Dorff, film projesine dahil olma sürecini ve Ortadoğu’da film çekme deneyimini anlatırken, 30 yıldır devam eden savaş sürecini ve filmin taşıdığı mesajlara da değindi. Gelecek projelerinden de bahseden oyuncu, Beyazperde.com’daki takipçilerine mesaj yollamayı da ihmal etmedi! Stephen Dorff’un Beyazperde için verdiği röportajı Türkçe altyazılı olarak aşağıda izleyebilirsiniz.

    Zeytin

    Haber ve röportaj: Duygu Kocabaylıoğlu

    Röportaj videosu : Ekrem Doydu

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top