Hesabım
    Ferahfeza'ya Avrupa Film Festivali'nden İki Ödül

    Film, İtalya'da 13. Avrupa Film Festivali'nden FIRRESCI ve Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü...

    Elif Refiğ'in, dünya galası 31. İstanbul Film Festivali yarışma bölümünde yapılan ve Malatya Film Festivali'nde Özel Jüri Ödülü kazanan, ilk uzun metrajlı filmi FerahFeza , 13. Avrupa Film Festivali'nden FIRRESCI ve Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldi. 17-21 Nisan tarihlerinde, İtalya'nın Lecce kentinde düzenlenen festivalin uluslararası yarışma bölümünde yer alan film ayrıca 25 Nisan- 5 Mayıs tarihlerinde Güney Kore'de düzenlenecek Asya'nın önemli festivallerinden JeonJu Film Festivali'nde Uluslararası Yarışma bölümünde yarışacak.

    Başrollerinde Uğur Uzunel, Sitare Akbaş, Hüseyin Sevimli, Mert Asutay ve Sırrı Süreyya Önder yer aldığı film, kadere ve uzaklarda onu bekleyen daha güzel bir hayatın varlığına inanan, şehrin gündelik gerçekliğinden uzaktaki tersane bölgesinde çalışan tedarikçi Ali ile sert mizaçlı Eda'nın hikayesini anlatıyor.

    6 hafta süren çekimleri İstanbul'da Tuzla, Kartal ve Maltepe semtlerinde gerçekleştiren Ferahfeza, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nden senaryo geliştirme ve yapım, Global Film Initiative'den yapım sonrası desteği aldı.  Film ayrıca 2010 yılında Uluslararası İstanbul Film Festivali sırasında gerçekleştirilen Köprüde Buluşmalar ortak yapım platformuna ve 2011'de Karlovy Vary Film Festivali'nde Works in Progress bölümlerinde yer aldı. Filmin Haziran ayında Türkiye'de vizyona girmesi planlanıyor.

    Ferahfeza Fragman

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top