Hesabım
    İyi Ki Doğdun Giovanni Scognamillo!

    Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği de bu seneden itibaren vereceği ödülleri, sinemanın duayen ismiyle anıyor...

    Sinemamızın duayen ismi Giovanni Scognamillo'nun bugün 84. yaş günü! 25 Nisan 1929 tarihinde ’da Pera’da doğan Scognamillo, öğrenimini İtalyan okullarında tamamladıktan sonra, sinema sektörüne girdi. 1960’lı yıllarda ülkemizde çekilen İtalyan, Fransız, İspanyol filmlerinde yapım görevlisi ve yönetmen yardımcısı olarak çalışan Scognamillo, daha sonra 1974’e kadar bir reklam şirketinin ortaklığını sürdürdü. Çeşitli görevlerden sonra 1988'de emekliye ayrılan Scognamillo, emekli olduktan sonraysa neredeyse tüm enerjisini yazmaya adadı.

    1940'lı yıllarda Spettacolo, Successo, Ita Cinematografia, Bianco e Nero, Kinematograph Weekly,  gibi yabancı basın organlarında sürdürdüğü sinema yazarlığını, Türk basınında ise Akşam, Yön, Akis, Yeni Sinema, Ses, Hayat, Güneş, TV’de 7 Gün, Yedinci Sanat, Beyaz Perde, Yeni İnsan Yeni Sinema, Yeni Film, Altyazı, Yeni Sinema, Seyir, Strip, Sonsuz Kare gibi sayısız gazete ve dergide sürdürmüştür. Ayrıca bugüne kadar 45’i telif, 11’i çeviri olmak üzere 56 kitabı yayınlanmış olan Giovanni Scognamillo'nun halen yayınlanmayı bekleyen 3 tane daha kitabı var..

    Kısa adı FABISAD olan "Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği" ise, 2013 yılından itibaren her sene "Fantazya, Bilimkurgu ve Korku" türlerinde ortaya konan eserleri ödüllendirme kararı aldığını açıkladı. İlki bu sene yapılacak ödül töreni bugün de doğum günü olan Giovanni Scognamillo onuruna GİO Ödülleri adı altında gerçekleştirilecek.

    2013'te roman, yayınlanmamış öykü ve illüstrasyon dallarında verilecek GİO Ödülleri, TAV Havalimanları Holding ana sponsorluğunda düzenlenecek. GİO Ödüllerine; Boğaziçi Mezunlar Derneği'nin gümüş sponsor, Cohn&Wolfe'ninbasın sponsoru ve İtalyan Kültür Merkezi'nin mekan sponsoru olarak destek vereceği açıklandı.  FABISAD yapılan açıklamaya göre roman dalında 2011-2012 yıllarında yayınlanmış eserler değerlendirmeye alındı ve yayınlanmamış öykü dalında 200'den fazla başvuru oldu.

    Roman Jürisi: Asuman Kafaoğlu Büke, Bülent Somay, Doğan Hızlan, Ömer Türkeş, Sevin Okyay

    Öykü Jürisi: Altay Öktem, Barış Müstecaplıoğlu, Doğu Yücel, Kutlukhan Kutlu, Sadık Yemni

    İllüstrasyon Jürisi: Ergün Gündüz, Ertaç Altınöz, Kerem Beyit, Melike Acar, Yıldıray Çınar

    GİO Ödülleri, 27 Nisan'da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

    Daha detaylı bilgi için derneğin sayfasını ziyaret edebilrisiniz:  http://www.fabisad.com/gioodulleri/

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top