Hesabım
    Anti-Obama Belgeseli Yapımcısından Oscar Komplo Teorisi

    Obama karşıtı belgeselin yapımcısı Gerald Molen, filmin en iyi belgesel Oscar'ına aday olmamasında Akademi'nin solcu üyelerini suçluyor.

    Schindler’in Listesi (Schindler's List) filminin Oscar'lı yapımcılarından biri olan Gerald Molen, yapımcılığını yaptığı anti-Obama belgeseli 2016: Obama's America'nın Oscar'larda en iyi belgesel ödülüne aday olmamasını Oscar'ları seçen Sinema Sanatı ve Bilimi Akademisi'nin belgesel bölümü başındaki Michael Moore ve Michael Apted gibi yönetmenlerin solcu olmasına suçladı.

    Akademi başkanı Hawk Koch'a yazdığı mektupta Molen, Moore'un solcu poltikası yüzünden Akademi'nin belgesel bölümünden atılmasını istediğini belirtti. Koch, cevap olarak 2016: Obama's America filminin diğer bütün belgeseller ile aynı oranda elden geçirildiğini, belgesel bölümü başkanlarının hangi filmin oy alacağına dair güçleri olmadığını belirtti. Akademi'ye göre geçen sene toplam 172 sinemacı belgesel kategorisinde oy verdi. Moore ve Apted, bu 172 oy arasından sadece iki oy sayılıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top