Hesabım
    Uçan Süpürge'de Bu Yılın 'Genç Cadı'sı Kim Olacak?

    16 yıldır düzenlenen festival, beşinci kez ''Genç Cadı Ödülü'' verecek.

    Ankara'da tüm hızıyla devam eden 16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde bu pazar günü gösterilen filmler arasında yer alan Estelle Larrivaz imzalı Hayvan Cenneti (Le Paradis des bêtes) erkek şiddetinin ırksal, coğrafi ve toplumsal farklılarla ya da  gelişmişlik seviyesiyle alakalı olmadığını sonuna kadar ispatlayan bir yapım olarak seyircisiyle buluştu.

    Festivalin rağmen bölümünde gösterilen filmin ardından takip eden seanstaysa, seyirciler özellikle anneleriyle Fransız yapımı Montrö Kraliçesi'ne yoğun ilgi gösterdiler. Ölen kocasının ardından yas süreci ile nasıl başa çıkacağını bilemeyen Agathe'nin duygusal ama bir o kadar da mizahla örülü hikayesinin anlatıldığı film, umut aşılayan anlatımıyla da seyircilerin beğenisini kazandı.

    16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali ayrıca bu yıl beşinci kez ''Genç Cadı Ödülü''nü verecek. Ödülün sahibi son bir yıl içinde Türkiye sinemasında gösterime girmiş filmlerde oynayan genç kadın oyuncular arasından seçilecek.

    Sinemamızda kadın oyuncuları desteklemek, güçlü kadın rolleri yazılmasını teşvik etmek için verilen bu ödülü sırasıyla Elit İşcan (Hayat Var), Damla Sönmez (Bornova Bornova), Esme Madra (Çoğunluk) ve Ezgi Mola (Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi) almışlardı. Ödülün bu yılki sahibi festivalin kapanış töreninde açıklanacak. Kapanış töreni 16 Mayıs Perşembe akşamı Kızılırmak Sineması’nda yapılacak.

    Festivali Beyazperde.'com'dan takip edin!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top