Hesabım
    SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali Başlıyor

    Festival, 31 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında 8. kez gerçekleştirilecek.

    SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali bu yıl sekizinci kez gerçekleştirilecek. Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen film meraklılarına unutamayacakları bir hafta sunacak olan festival 31 Mayıs'ta başlayacak ve 7 Haziran'a kadar sürecek. SineMardin'in açılışını Yılmaz Erdoğan'ın son filmi Kelebeğin Rüyası yapacak. Açılış gecesi yapılacak gösterimine oyuncular Belçim Bilgin ve Mert Fırat da katılacak.

    Festival bu yıl odağına mültecilik meselesini alıyor. Mülteci yönetmenlerden, mülteci hayatları anlatan filmlere; mülteci olma haline farklı, politik, hatta mizahi bir üslupla yaklaşan filmlere, bu yılın programında sınırların arasında ve ötesine bakan birçok yapım gösterilecek. Programdaki filmlerden bazıları; Karzan Kader’den Neredesin Süperman? (Bekas), Mania Akbari’den Tahran’dan Londra’ya ve 20 Parmak, Yaşar Oktay’dan Suriyeli Gelinler, Riad Ashmar’dan Aitu, Ümit Kıvanç’ın Ağlama Anne, Güzel yerdeyim, Selim Evci’den Rüzgarlar.

    SineMardin bu yıl ayrıca Meksika ve Avusturya sinemasının son dönem örneklerini izleyici ile buluşturacak. Odin Salazar Flores’in Eşekler, Fernando J. Leon’un Zebra, Gabriel Guzman S.’nin Çin İşi isimli filmleri bu yıl Meksika Sineması bölümünde gösterilecek. Avusturya Sineması’nın son örneklerinden Persona Plajı (Georg Tiller), 1+8 (Angelika Brudniak, Cynthia Madamski) ve Nova Hota Yolunda (Dariusz Kowalski) festival programında olacak.

    Festival kapsamında önemli sinemacılar da Mardin'e konuk olacak. İran'lı Mania Akbari Tahran’dan Londra’ya ve 20 Parmak filmlerinin SineMardin’deki gösterimine katılacak ve ardından izleyiciyle söyleşecek. Sen Aydınlatırsın Geceyi filminin yönetmeni Onur Ünlü ve oyuncular Ali Atay, Serkan Keskin ve Ahmet Mümtaz Taylan; Zerre filminin yönetmeni Erdem Tepegöz ve ekibi; Küf filmi ile Ali Aydın; Rüzgarlar ile Selim Evci ve başrol oyuncusu Mediha Didem Türemen; Ferahfeza ile Elif Refiğ; Aziz Ayşe ile Elfe Uluçfestivalin konukları arasında yer alacak.

    Festivalle ilgili bilgi almak için:

    www.sinemardin.com.tr

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top