Hesabım
    2013 Cannes: Takashi Miike, Shield of Straw'u Anlattı!

    Japon yapımı film Altın Palmiye için yarışıyor!

    Japon sinemasının bol ödüllü sinemacısı Takashi Miike'nin son filmi Shield of Straw 66. Cannes Film Festivali'nde bugün seyircisiyle buluşuyor. Filmin sabah gerçekleştirilen basın gösterimi ve konferansından kısa notları Beyazperde.com takipçileriyle paylaşıyoruz.

    Altın Palmiye için yarışan aksiyon dolu filmin gösterimi sonrası, salonda alkışlar kadar yuhlamalar da oldu. Film, Miike'den beklenmeyecek kadar Hollywood aksiyon filmlerine benzemesiyle, bir kısım basın mensubu tarafından hızlıca twitter'da eleştirildi. Öte yandan basın konferansında Cannes'nın yarışmalı bölümüne seçildiği için şaşırdığını söyleyen yönetmen, izleyici odaklı film çekmiyorum, kendi yapmak istediğim filmleri çekiyorum dedi.

    Roman uyarlaması olan filmin trende geçen aksiyon dolu sahnelerin Japonya'da çekilmesi izin alma açısından imkansız olacağından bu gibi bazı sahnelerin Taiwan'da gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

    Daha çok televizyonda izlenebilecek bir aksiyon filmi havası veren Shield of Straw, yönetmeninden bağımsız düşünüldüğünde kendini izletecek bir yapım. Farklı, etkili ve bol kanlı bir gerilim bekleyen Miike hayranlarını ise hayal kırıklığına uğratacağı çok açık. Japon kültüründe kaybolmaya yüz tutmuş bazı değerleri hatırlatan, adaleti, masumiyeti, iyiyi kötüyü, özdeki 'insan olma' durumunu sorgulatan bölümleriyle, yine de çok da boş bir aksiyon değil.

    Haber : Melis Z. Pirlanti

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top