Hesabım
    Cannes 2013 : Belirli Bi Bakış ve FIPRESCI'ler Sahiplerini Buldu!

    Sinema eleştirmenleri tarafından verilen sahiplerini buluyor...

    Altın Palmiye'lerin sahiplerini bulmasına 24 saatten az bir süre kalmışken, 66.Cannes Film Festivali'nde diğer bölümlerin ödülleri de bir bir açıklanıyor. En son haberler FIPRESCI'lerden ve Belirli Bir Bakış bölümünden geliyor.

    Yarışmalı bölümden sonra en merak edilen filmlere yer açan Belirli Bir Bakış'ta bu sene 18 film yer aldı. En iyi film "Fruitvale Station" adlı yapıma giderken, Jüri Ödülü Hany Abu-Assad'ın yönettiği Omar adlı yapıma gitti.  Jüri Büyük Ödülü ise Rithy Panh'ın imzasını taşıyan The Missing Picture adlı filmin oldu.  En İyi Yönetmen ödülü ise Stranger by the Lake filmiyle Alain Guiraudie'nin oldu.

    FIPRESCI Ödüllerinin kazananları da ayrıca açıklandı. 'Belirli Bir Bakış' bölümünde FIPRESCI ödülüyse, yönetmenliğini Mohammad Rasoulof'un üstlendiği 'Manuscripts Don't Burn' (Dast-Neveshtehaa Nemisoosand) adlı filme gitti. Ana yarışmanın FIPRESCI ödülüyse Abdellatif Kechiche'in yönettiği ve festivalde yoğun ilgi gören Blue is the Warmest Colour' (La vie d'Adèle) adlı film oldu. Kamerasının estetiği ve ele aldığı lezbiyen aşkı açısından Altın Palmiye yarışında en gözde filmlerden biri olduğunu ekleyelim.

    66. Cannes Film Festivali'nden gelişmeler için Beyazperde'yi takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top