Hesabım
    Türk Filmlerine ABD'den Yine Ödül Geldi!

    Elveda Katya'ya ve Zerre'ye New York Eurasian Film Festivali'nden ikişer ödül geldi...

    Bu sene ikinci kez düzenlenen New York Eurasian Film Festivali'nden 20-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Avrupa ve Asya kıtasında 20'den fazla ülkeden 60'ın üzerinde filmin gösterildiği festival, Avrupa ve Asya kültürlerini sinema aracılığı ile New York şehrine taşımayı amaçlayan bir organizasyon.

    Festivalde geçen sene olduğu gibi bu yıl da yarışmaya katılan filmle arasından bir seçki yapıldı ve en iyiler belirlendi. Geçen sene olduğu gibi bu yıl da En İyi Uzun Metrajlı Film Ödülü'nü bir Kazakistan yapımı olan "Ak Kız" adlı film layık görüldü. Festivalde En İyi Yönetmen Ödülü ise Ahmet Sönmez'in yönetmenliğini üstlendiği Elveda Katya ile Özbek yönetmen Ayub Shahabiddinov'un imza attığı Parizod (Cennet) adlı filmler arasında paylaştırıldı. Ayrıca En İyi Senaryo Ödülü Erdem Tepegöz'ün üstlendiği Zerre'ye gitti.

    Yine En iyi Kadın Oyuncu Ödülü Zerre'nin başrolünü üstlenen Jale Arıkan ile Kırgız yapımı Prenses Nazik filminin oyuncusu Aidai Salieva arasında paylaştırılırken, En İyi Erkek Oyuncu ödülü ise Elveda Katya'nın duayen oyuncusu Kadir İnanır'ın oldu.

    Festivalin tüm sonuçlarına şu adresten ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top