Hesabım
    George Lucas ve Steven Spielberg: ''Stüdyolar Çökecek, Gelecek Video'da''

    Ünlü yönetmenler sinemanın geleceği hakkında yorumlarda bulundu.

    George Lucas ve Steven Spielberg bir sinema okulunun düzenlediği panelde bir araya geldi ve sinemanın geleceği hakkında düşündüklerini paylaştılar. Spielberg büyük bütçeli filmler ile ilgili olarak bir erime yaşanabileceğini söylerken ''Zamanla kriz yaşanacak. İleride 3-4 tane belki yarım düzine çok büyük bütçeli projeler hayal kırıklığı yaşatacak ve bu durum paradigmaları yeniden değiştirecek'' ifadesini kullandı.

    Lucas, stüdyolar için; ''Para hedefiyle ilerliyorlar, ama bu sonsuza kadar böyle gitmeyecek. Bundan dolayı odakları giderek daraldıkça daralıyor. İnsanlar bundan sıkılacak zamanla.'' dedi. ''Bu krizden sonra daha az sinema salonu kalacak, bir çok şey içeren büyük salonlar. Filme gitmek 50 dolar ya da 100 dolar hatta 150 dolar olacak, bir Broadway oyunu ya da maça gitmek gibi. Filmler, sinemalarda 1 yıl boyunca gösterimde olacak tiyatrolar gibi, -sinema sektörü-böyle olacak.'' yorumunu yaptı.

    Lucas ayrıca bilgisayar oyunlarının yükselişi ile ilgili olarak, ''Oyuncuların empati kurabileceği oyunlar yükselecek. Bu tarz oyunlar, oyun sektörünün "Titanic"i olacak. Çünkü içinde insanları vurmak yerine gerçek ilişkiler olacak.'' dedi. Spielberg ise konuya ''Tamamen kendimizi içinde hissedemeyeceğiz, bilgisayar ekranı da olsa sinema perdesi de olsa. Bundan dolayı oyuncuları deneyimin içine yerleştirmeliyiz. 3 boyutlu bi ortamla çevrenelecekler. Gelecek bu.'' yorumunu getirdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top