Hesabım
    New York'ta 2 Gün (2 Days In New York) Bu Cuma Sinemalarda!

    Paris'te 2 Gün filminin devamı bu hafta vizyona giriyor.

    2007'de izlediğimiz Paris’te 2 Gün (2 Days in Paris)'den sonra gelen devam filmi New York'ta 2 Gün (2 Days In New York) bu cuma vizyona giriyor. Yönetmenliğini Julie Delpy'nin yaptığı filmin başrollerinde Julie Delpy'e bu kez Chris Rock eşlik ediyor.

    Filmde, Marion hayatına Mingus adlı bir adamla Amerika'da devam edetmektedir. Çift, Fransa'dan aniden gelen aile fertlerinin ziyareti ile ilişkilerini sorgulama fırsatı elde ederler. Before Sunrise, Before Sunset ve Before Midnight serisinin başrol oyuncusu Julie Delpy'nin yönettiği ve başrolünde olduğu filmin senaryosu da Delpy'e ait.

    Delpy verdiği bir röportajda, Paris ile New York'u karşılaştırıken, New York'un Paris'e göre daha canayakın bir şehir olduğunu ifade ediyor. Paris'in ise daha stresli bir şehir olduğunu belirtiyor.

    Oyuncu canlandırdığı Marion karakteri için ise biraz cansıkıcı tanımlamasını yapıyor.  Bu tarz karakterleri oynamayı sevdiğini belirten Delpy, Marion gibi dengesiz bir karakterin hayatındaki değişimlerle nasıl başedeceğinin görmek istemiş. İlk filmde daha dar bir pencereden baktığı Marion karakterinin hayatına bu kez daha derin bir bakışla yaklaşmış.

    Delpy, yazarlık ve yönetmenlik kariyerine başlama nedeni olarak, istediği karakterleri oynama şansı elde etme fikrinin etkili olup olmadığı yönündeki soruya ise ''Bu doğru olabilir. Aldığım rol teklifleri kısıtlı oluyor. Her zaman yönetmen olmak istedim. Oyuncu olarak başladım bu daha kolay ve güzeldi. Godard gibi kişiler beni seçmeye başladı. Fakat onunla ilk karşılaşmamızsa 'beni oyuncu olarak almak zorunda değilsiniz, ben sete gelip size kahve getirmeyi ve yaptığınız işi izlemeyi tercih ederim.' demiştim. İlk senaryomu yazdığımda onaltı yaşındaydım, Onu çekmek istedim fakat param yoktu ve çok gençtim.'' şeklinde cevap veriyor.

    New York'ta 2 Gün

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top