Hesabım
    Pera Film Yeni Sezona 4 Eylül'de Başlıyor!

    Pera Film 2013 Sonbahar sezonunu iki program ile açıyor.

    Pera Film 2013 Sonbahar sezonunu Silahlara Veda: Sivil Direniş Hikayeleri ve Aklım Nerede? Sinemada Pskiyatri adlı iki program ile açıyor.

    Silahlara Veda: Sivil Direniş Hikayeleri programının başlığı, Ernest Hemingway imzalı Birinci Dünya Savaşı dönemini anlatan 1929 tarihli ve önemli Amerikan romanlarından, Silahlara Veda'dan ilham alıyor. Program uzun metraj belgesel filmlerin yanı sıra kısa videolardan oluşan Parkta Kısa bir Gezinti başlıklı bir bölümü de kapsıyor. Aralarında Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Almanya ve İran gibi ülkelerin de bulunduğu bu farklı belgesellerin tümü insanlar ile ilgili ve toplumun güncel siyasi ve sosyal olaylara bakış açılarını beyazperdeye taşıyor. Ana programa eşlik eden kısa filmler programı, Parkta Kısa Bir Gezinti: Kısalar 28 Mayıs 2013 günü İstanbul'un sayılı yeşil alanlarından Gezi Parkı'nın yıkım kararını protesto etmek amacıyla başlayan olayları kayda alan çeşitli kısa belgesel filmler ve müzik videolarından oluşuyor.

    Aklım Nerede? Sinemada Psikiyatri programı ise medikal iletişim konusunda uzman 121 Medikal ve Life is Film prodüksiyon şirketi işbirliğiyle düzenleniyor. Program, The Master, Körlük (Blindness), Tek Başına Bir Adam (A Single Man), İçinde Yaşadığım Deri (La piel que habito), Babadan Oğula (The Place Beyond the Pines), Masumiyetin İntiharı (The Virgin Suicides)ı ve Melankoli (Melancholia) olmak üzere yedi filmden oluşuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top