Hesabım
    Türk Sinemasının Kare As'ı Altın Koza Film Festivali'nde!

    Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın bu sene Adana'nın konuğu olacak...

    Yeşilçam sinemasının yeri doldurulmaz 4 kadın başrol oyucusu olan Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın bu sene Altın Koza Film Festivali'nin açılış konuğu olarak Adana'da sinemaseverlerle buluşacak.

    Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 16 Eylül Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek Açılış Töreni için sanatçıların kente geleceğini belirtirken, ‘Bu dört sanatçımız, sadece belli karakterlere hayat veren profesyoneller değil. Büründükleri her rol, sanki gerçek bir karaktermiş gibi bizimle birlikte, bizim içimizde yaşamaya devam ediyor. Onlar sadece sinemamıza değil, yaşamlarımıza da damgasını vurdu’ sözleriyle de Türk sinema tarihindeki yerlerini vurguladı.

    Adana Büyükşehir Belediyesi 20. Altın Koza Film Festivali’nin açılışı 16 Eylül akşamı saat 20.30’da Merkez Park Amfi Tiyatro’da davetlilerin ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilecek. Açılış akşamında ayrıca şarkıcı Göksel de eski Türk filmleri müziklerinden seçtiği bir repertuar ile sahnede olacak.

    22 Eylül tarihine kadar devam edecek festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nın yanı sıra gösterim bölümü kapsamında gerçekleştirilecek Türkiye prömiyerleri ile çeşitli atölye çalışmaları ve sergiler de sanatseverlere dolu dolu bir festival yaşatacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top