Hesabım
    20. Altın Koza Film Festivali Brezilya'yı Ağırlıyor

    Adana'da gerçekleşen Altın Koza Film Festivali'nin 20.si bu sefer Brezilya'nın politik film örneklerini misafir ediyor.

    16 – 22 Eylül arası düzenlenecek olan ve Beyazperde.com'un internet tanıtım sponsoru olduğu 20. Altın Koza Film Festivali, isyandaki Brezilya’yı anlamak için sinemasını misafir ediyor. “Karnaval Yok, Futbol Yok” başlıklı seçkide pek çok yeni yapımın yanısıra usta yönetmen Glauber Rocha’nın ünlü üçlemesi de bulunuyor.

    Kültür zenginliği ile de bilinen ve geçtiğimiz aylarda ayaklanmalara sahne olan Brezilya, Rio Karnavalı ve futbolundan sonra bu sefer politik yönüyle öne çıkıyor. Cinema Novo akımını başlatan Glauber Rocha’nın “Açlığın Estetiği” dediği üslup ile çektiği meşhur üçlemesi de bir bütün olarak ilk kez Türkiyede, Adana’da sinemaseverler ile buluşacak.  Usta yönetmenin üçlemesi ise  “Deus e o Diabo na Deus e o Diabo na Terra do Sol / Tanrı ve Şeytan Güneşin Ülkesinde”, “Terra em Transe / Kızgın Toprak ”ve “Antonio das Mortes / Kötülüğün Ejderi Savaşçı Azize Karşı” adlı filmlerinden oluşuyor.

    Brezilya sinemasında politik duruşuyla ve yaptığı belgesellerle 1964 askeri darbesini sorgulayan, bu sayede büyük bir üne kavuşan Lucia Murat’ın Moskova Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülünü de kazanmış olan yeni filmi “Bana Anlatılan Anılar,” festivalin Brezilyalı konuklarından olacak. Darbeye karşı direnmiş bir grup arkadaşın geçmişleri ile yüzleşmesini anlatan filmin başrolünde ise Franco Nero yer alıyor.

    Kısa filmleriyle başarı kazanan Kleber Mendonça Filho’nun merakla beklenen toplamda 12 ayrı ödül almış, uzun metrajlı filmi “Komşu Sesler (O Som ao Redor)”  Altın Koza’nın misafirlerinden biri olacak ve zengin mahallesinde oturanların güvenlik sorunları ve korkuları üzerine eğilecek. Film Brezilyanın sosyoekonomil yapısına yaptığı sert eleştiriler ile tanınıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top