Hesabım
    Sivas Katliamı Belgeseli Menekşe’den Önce, İlk Kez Seyirici ile Buluştu

    Soner Yalçın'ın temellerini attığı ve tutukluluğu sonrasında arkadaşlarınca tamamlanan Sivas Katliamı'nın belgelesi seyirci ile buluştu.

    Gazeteci yazar Soner Yalçın’ın, Sivas katliamını anlatan Menekşe'den Önce” adlı belgeseli, kendisi ve Zeynep Altıok Akatlı’nın katılımı ile birlikte 12 Eylül günü Kanyon sinemalarında gösterildi. Oda TV davasından tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmeden önce çekimlerine başladığı, ardından şahsi isteği üzerine arkadaşları tarafından tamamlanan belgeselin gösterimi sonrası iki ünlü isim gelen soruları yanıtladı.

    Belgesel, 2 Temmuz 1993’te, köktendinciler tarafınca, aydın ve sanatçılara karşı gerçekleştirilen Sivas katliamını ve hiç görmediği ablası ile ağabeyini katliamda kaybeden Menekşe üzerinden anlatılıyor.

    20 Eylül tarihinde vizyona girecek olan Menekşe’den Önce, gerçekleri son derece çarpıcı ve gerçekçi, duygusal bir bakış ile izleyiciye aktararak bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Sivas davasının zaman aşımına uğradığı kararının hemen ardından, 20. Yılında, 2 Temmuz 2012 günü gerçekleşen ilk gösterim, daha sonra yarışma dışı olmasına rağmen belgeselin “Toplumsal Vicdan Ödülü”nü almasını sağladı. Düşünceleri nedeni ile hedef gösterilen sanatçı Fazıl Say ise besteleri ile yapıma destek oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top