Hesabım
    Altın Portakal’dan Son Haberler!

    50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden son gelişmeler Beyazperde'de!

    Altın Portakal Film Festivali yaklaştıkça, birbirinden sevindirici haberler de art arda gelmeye devam ediyor. Bunlarda bir tanesi ise, sinema yazarı Tuncer Çetinkaya’nın kaleme aldığı ““Altın Portakal’ın Öyküsü” adlı kitap. Antalya’nın 2.500 yıl öncesine uzanan görsel sanatlar yolculuğundan, 50’lerin ve 60’ların Belkıs şenliklerine, oradan bugünün festivallerine geliyoruz. Büyük kısmı ilk kez yayımlanacak olan 600’ün üzerinde fotoğrafın bulunduğu eserin önsözü ise Atilla Dorsay tarafından kaleme alındı. Altın Portakal’ın Öyküsü, festivalin ilk gününden itibaren okuyucularını bekliyor olacak.

    Festivale Taze Bölüm

    4 - 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1968’den bugüne, farklı kuşakların direniş şekilleri ve mücadeler öykülerini konu alan “68’den Bugüne” başlıklı bir seçkiyi beğeniye sunacak. İktidar hiyerarşileri ve iktidar teknolojilerine karşı direnişin farklı yerlerde, farklı biçimler altında sürmekte olduğunu bir kez daha gösterecek olan yapımlar arasında, Dennis Hopper’ın yönettiği Easy Rider, Vera Chytilova’nın Papatyalar (Sedmikrasky)’ı, Koji Wakamatsu’dan Meleklerin Coşkusu, Derek Jarman’dan “Kutlama”,  This Ain’t California (Marten Persiel), ünlü yönetmenSpike Lee’nin Do The Right Thing’i ile Beats of Freedom ve The Living end adlı filmler bulunuyor.

    Yeşilçam Yıldızları Lara Sahillerinde Bekliyor!

    Türk sinemasına damga vurmuş Altın Portakal ödüllü nice sanatçının kumdan hazırlanmış çok özel büstleri, Altın Portakal Film Festivali ve Antalya Kum Heykel Festivali’nin ortak projesi olarak Lara Sahilleri’nde sergiye açılıyor. Sergi, heykeltıraş Eda Kaytan’ın yaklaşık 1 aylık performansı sonucunda tamamlanıyor. Tarihe adını yazdıran oyuncuların arasındanKemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul ve Ayhan Işık’ın kumdan büstleri ise şimdiden görücüye çıkmış bile! Serginin ilk etabında 10 sanatçının bulunacağı belirtilirken, büstü yapılacak olan diğer isimler arasında Yılmaz Güney, Türkan Şoray, Fatma Girik, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Eşref Kolçak’ın bulunduğunu bildirildi. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’nin Lara Beach’teki yüzlerce heykelden oluşan sergisinde yer alan bu kardeş sergi ise 10:00 – 23:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top