Hesabım
    Jîn, Aldığı Ödüllere Bir Yenisini Daha Ekledi

    20. Altın Koza Film Festivali'nden ödüllerle dönen Jîn, başrol oyuncusuna Kopenhag Buster Film Festivali’nden de bir ödül kazandırdı.

    Reha Erdem’in yazıp yönettiği Jîn, filmin başrolünü üstlenen Deniz Hasgüler’in Kopenhag Buster Film Festivali’nde “En İyi Genç Oyuncu” ödülü alması ile bir kez daha taçlandırıldı. Uluslararası festivaller turuna Berlin Film Festivali ile başlayan ve sayısız festivalde kendine yer bulan başarılı çalışmanın başrol oyuncusu için festivali jürisinin yaptığı yorumlar ise şu şekilde oldu;

    “Mimikleri ve vücut dili ile rolünü nüanslar katarak en etkili şekilde sergiliyor. Nerden geldiğini veya nereye gittiğini bilmeden baştan sonuna kadar ona bağlı kalıyoruz.  Sakin ve dingin adımlarıyla sahneye hayat katıyor  ve filmi tek başına götürmeyi başarıyor.  Deniz Hasgüler, Jin rolünde çok az diyaloğu olmasına rağmen varlığıyla seyirciyi büyülüyor.”

    Jin, 20. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Reha Erdem’e En İyi Yönetmen Ödülü’nü getirirken, Deniz Hasgüler’e de Türkan Şoray Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülünü kazandırdı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top