Hesabım
    Türk Sineması Araştırmaları Projesi, Devasa Bir Arşiv Oluşturmanın Peşinde

    Bilim ve Sanat Vakfı tarafınca hazırlıkları yapılmış olan TSA projesi, Türk Sineması'na dair her türlü meteryali, en doğru şekilde biraraya getirerek özel bir arşiv oluşturacak.

    (TSA) projesi, 1 Eylül 2013 itibariyle Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) bünyesinde süren ön hazırlıkların ardından başladı. Akademik bir yaklaşımla Türk Sineması’na dair görsel, işitsel ve yazılı her türlü materyalin kapsamlı tespit ve tasnifini gerçekleştirecek olan proje, bu bilgilerin paylaşılacağı TSA veritabanı ile sonuçlanacak. Bu özel proje sayesinde Türk Sineması ile ilgili herhangi bir bilgiye film, kişi, kitap, dergi, makale, röportaj ve teze TSA portal web sitesi olan www.tsa.org.tr üzerinden erişilecek.

    Bununla birlikte proje süresince arşivlenen yazılı, işitsel ve görsel tüm materyaller, BİSAV Kütüphanesi bünyesinde kurulacak olan TSA Arşivi’nde araştırmacıların istifadesi için erişilebilir olacak. İstanbul Şehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü ile ortak olarak yürütülecek projenin 9 ayda tamamlanması planlanırken, bu özgün içerik kütüphanesine dair çalışmaların devam etmesi amaçlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top