Hesabım
    50'sinde Erkek, Altın Portakal'a Geliyor!

    Yazar ve yönetmen Tuluhan Tekelioğlu'nun yeni belgeseli Altın Portakal Film Festivali'ne uğrayacak.

    ,

    50. Antalya Altın Portakal Film Festivali bu sene gazeteci Tuluhan Tekelioğlu’nun “50’sinde Erkek” adlı ünlü belgeselini konuk ediyor. AKM Perge Salonu’ndaki gösterimin ardından gerçekleşecek olan özel söyleşide ise belgeselde de yer alan isimlerden biri olan belgesel ve program yapımcısı Nebil Özgentürk, ressam, karikatürist, illüstratör Ergün Gündüz ve film yapımcısı ve yönetmeni Mustafa Altioklar bulunacak.

    Tuluhan Tekelioğlu, kitabıyla aynı ismi taşıyan belgeselinde erkekler dünyasının mahrem kapılarını aralıyor, erkekliğin en kırılgan yaş dönemine bakış atıyor. Tekelioğlu yaklaşık iki yıl önce “40’ında 40 Kadın” adlı belgesel ile adeta ön yargıları sarsmıştı. Tuluhan Tekelioğlu, aralarında yazar Ahmet Ümit, doktor Mehmet Öz, yönetmen Mustafa Altıoklar, müzisyen Kerem Görsev, banka yöneticisi Hakan Ateş, çizer Ergün Gündüz, belgeselci Nebil özgentürk, Tv programcısı Metin Uca gibi tanıdık simaların da olduğu, İstanbul’un başka başka semtlerinden, her meslekten erkeğe soruyor: Yola mı giriyorsunuz, yoldan mı çıkıyorsunuz?

    Tuluhan Tekelioğlu, belgeseli ve belgesele konu olan kitabıyla ilgili duygularını şu şekilde ifade ediyor:

    “40'ında 40 Kadın” belgeseli ve kitabıyla, onlarca şehirden davet aldım. Türkiye'nin her yerinden kadınlarla bu belgeseli izleyip, kadınların dertleriyle ilgili konuşup kitabımı imzaladım. Kadınların “Lütfen erkeklerle de konuşun, onları anlamak istiyoruz,” isteklerini de bu kitabı yazarak gerçekleştirmiş oldum.”

    Her erkeğin kabuğunun farklı kalınlıkta olduğunu söyleyen yönetmen, onları konuşturmanın da zor olduğunu söylüyor. “Bazılarının kabuklarını kırabilmek için bir buçuk saat uğraştım. Kabuğunu açmayanları bu kitaba ve filmime almadım” diyen ünlü isim,  “Ben erkekleri kadınlar için konuşturdum. Bu kitap sayesinde kadınların erkekleri anlayabileceklerini ümit ediyorum” diye ekleyerek çalışmalarının da amacına işaret ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top